688.

Igår på vägen hem gick vi förbi ett kaos. I rondellen längre ner på Maridalsveien stog två polisbilar med syrenerna på. Vi undrade såklart vad som stod på men hade inte hjärta att gå fram och fråga. så vi fortsatte hemåt.
Svaret kom av sig själv 100 meter fram. Där stod brandbilar, polisbilar och ambulanser och ur ett hus sköt stora eldlågor. På gatan framför huset stog en liten skara människor och vid huset var brandmän i full gång med att släcka elden. Vi stannade en stund och kollade på den extremt tjocka röken och lågorna. Men fortsatte hemåt pratandes om hur lätt sånt händer nu i jultider. (så glöm absolut inte släcka adventsljusen!)
Som jag sa så var röken extremt tjock och hängde stor på himmlen. Den sjönk inte förän den kom upp mot oss (fem minuter längre upp på gatan) så i vår lilla lägenhet stank det eldrök när vi kom hem. Bara den lilla röken gjorde det jobbigare att andas. Så det gjorde det mer uppenbart för oss varför fröknar och lärare tjatat om att ducka ner på golvet när händelsen inträffat. När man kollade upp mot himlen och såg röken kunde man förstå att bara röken i sig kan döda en människa.
Idag påväg till jobbet stod huset i ruiner och tyvärr har vi inte läst några nyheter om hur det gick med människorna som bodde där. Men vi kan bara hoppas på att de fördes iväg levande med de ambulanserna vi såg där igår natt.







 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback