652.


mys från oslos gator. kärleken sprudlar och solen skiner. älska söndagar.

fler bilder imon kort.

651.

Söndag 081130
Woho! idag är det äntligen första advent. Imon är vi redan inne i december, mysighetens månad är äntligen här. Våra planer för idag är sjukt mysiga. Vi har sovit ut. Ska snart ut på söndagspromenad. Till eftermiddagen kvällen ska vi: Julpynta. Baka Mozartkulor. Laga risgrynsgröt. Tända första ljuset. Spela spel. Äta Mozartkulor. Planera julklappar.
Mer om det får ni veta senare.

Dagarna som gått sen sist har väl inte varit de roligaste. Speciellt inte för siss. En mobil stulen och en olyckshändelse. Det trycker endel på stämningen här i norge, men som alltid löser vårt lilla team allt. Mer om det får ni fråga siss om. Allt hände i fredags.
Den fredagen som började så bra. Vid första sittningen på andra våningen dricksade en helt random man en 500 lapp. Förstår ni!? En freaking 500 lapp i dricks till gadrobiererna. Jag och siss började dansa seger dans och skrika nästan. Allt var happy. Tills överstående. Kvällen blev mörk och vi som satt upp mål att vis 2000 kronor får vi unna oss den goda kakan från Deli de Luca igen, failade. Vi fick ihop 1850 kronor vilket absolut inte var dåligt. Men som sagt. Inga 2000. Till sängs kom vi till slut med godnattsången Vem kan segla av simon på gitarr och sång. Tack*

Lördagen är som sagt vår tvätt- och städdag. Vi städade mycket fint och möblerade om. Jag geniet Hall kom på en mycket bättre lösning. (kanske inredningsarkitekt inte bara är något att drömma om, haha) Efter en och en halv timma sken lägenheten än en gång. Tvätten hade vi som tur var fått torka i torktummlaren. Så allt var skinande rent. När lägenheten sken och vi hade fett mycket tid över innan jobbet. Tog vi oss i kragen och tog en träningsdag.
Simons vikter åkte fram. Handdukar att ligga på golvet på. Träningskläder åkte på. Det var riktigt mysigt att ligga där på golvet tillsammans och svettas. Dock gick det lite knagligt för mig. Fatta att jag inte kunnat anstränga mig ordentligt på över sex veckor. Woho. Inga situps för mig heller för det klarade inte revbentet. Men försök känna in min vrak kropp idag. Jag har snurrat runt, runt, runt i sängen hela natten för att försöka hitta ett sätt att ligga bekvämt. Nejnej. Ingen lycka där inte. Ska inte klaga för det var riktigt skönt att kunna träna igen. Även om det var lugnt. 


Armarna är nu mera skakiga.
 
om ni kollar noga på fönstet ser ni hur det är immigt. så duktiga var vi på vår träningsdag.

uppdate om våran mysiga lediga söndag kommer senare.  

650.


Torsdag 081127

Jag har kommit på den ultimata idén, jag sitter numera och bloggar på jobbet. Fattar ni hur soft. Dock vet jag inte hur bra Internet fungerar här men i alla fall.

Idag har vi inte gjort så mycket heller. Jag tog mig upp ur sängen själv. Jag kunnat röra mig själv. Visst jag har ont. Men vem kan inte stå ut med lite smärta, eller hur Johanna.

 Siss, jag och simon har börjat på ett litet projekt. Vissa av er därute vet redan andra inte. Tillsvidare håller jag det hemligt. Annars har jag mest försökt blogga ikapp allt jag missat och försöka se upptagen ut i min kalender (är det tråkigaste som finns inte att ha en tom kalender?) Vi åt fiskpinnar och fiskpudding till lunch idag. Vilket delikatess det är! Jag lärde äntligen siss att äta remoulad sås så nu är hon frälst. Mer har jag faktiskt inte hunnit. Man hinner inte så mycket när man går upp halv elva.

Imon ska jag i alla fall få prata med Hanna på Skype plus att vi ska ta tacos. Det har stått inskrivet i min kalender ett bra tag nu alltså. Äntligen. Nu får jag ta och se lite serriös ut annars kanske ja får sparken. Haha. Ikke troligt alls. Men Igor är speciell (eller hur Marita, haha) och man vet aldrig.



PUSS!

stödhjälp:
Jag tänkte för er som inte vet hur man kommenterar (mamma) göra en liten guide.
1. gå ner till slutet av inlägget
2. tryck på kommentarer
3. vänta
4. rulla ner sidan tills de står namn osv.
5. skriv in ditt namn + din kommentar
6. tryck på skicka kommentar
7. Klar, bara att vänta!


649.

Onsdag 081126

Med hjälp av både Siss och simon kom jag upp ur sängen. Fortfarande lika invalid. Varför liksom? Frågorna inom mig var många. Hur skulle jag stå ut? Vad hade jag gjort för att förtjäna smärtorna och hur skulle jag klara jobbet. Dagen gick och jag spenderade den på samma sätt som kvällen innan. På ett täcke på golvet, dock denna gången med en skvallerblaska istället. Tiden gick och jobbet närma sig. Ingen minskad smärta. Vad skulle jag ta mig till? Jag kunde inte ens resa mig upp själv, hur skulle jag då kunna ta emot jackor. Envis som jag är skulle jag till jobbet. Efter många om och men, med pyttelite mat i magen för min del och svårigheter att ta på sig kläderna var jag på väg. Men jag bestämde mig som tur är för att ta mig till närmste apotek. Det blev min räddning. Världens trevligaste norska hjälpte mig och gav mig olika smärtstillande. Hon talade om för mig att mitt revben mycket väl kunnat få en spricka eftersom jag var lite svullen och hade så ont. Men hon la även vikt på att det inte alls var farligt utan sådan hosta som jag har, har hon själv också och den har givit henne en del sprickor i revbenen. Så med ett leende och smärtstillande i en påse hade jag nya krafter med mig mot jobbet. Tro det eller ej (peppar peppar ta i trä) så har det hjälpt mig. Jobbet gick utan direkta svårigheter. Vägen hem från jobbet tog åter igen 20/25 minuter. Världen min är räddad. Väl hemma tittade vi för ovanlighetens skull i brevlådan men den var tom, inga skattekort här inte. Men vi får väl se förhoppningsvis kommer de snart. Annars lovar jag att kolla upp det pappa. Nu är det dags att på egen hand krypa i säng. Yes.


648.

Tisdag 081125

Tisdagen blev en lugn dag för mig och simon. Vi sov länge. Handlade fukost. Städade i ordning packningen vår och hade allmänt mysigt.

så här mysig va simon när jag vaknade.


 Men nu vill jag nog att sofie gästbloggar lite här på bloggen så ni får höra hennes dag. Det är elakt att skratta men herre gud känner ni siss så förstår ni att det är typiskt henne. Det ändå jag kan avslöja innan gästbloggen är att det hela fick sluta med att jag fick hoppa in och jobba åt henne i en timma. Trevlig läsning.


Siss gästbloggar:

Pappas fru, Ulla, hade köpt två proppfulla matkassar åt oss. De, tillsammans med min övriga packning, skulle jag ensam få med mig hemifrån och fram till lägenheten på Maridalsveien. Jag vill nog inte veta hur mycket det faktiskt vägde. Jag stod inför en svår uppgift, men den skulle lösas. På ett eller annat sätt...


Då jag hade turen att få min lediga dag i måndags så stannade jag hemma i Sverige en dag längre för att ta bussen tillbaka i tisdags morse. Klockan sju på morgonen ringde mammas väckarklocka och jag som, mysigt nog, sovit bredvid henne i dubbelsängen gick också upp och så åt vi frukost ihop. Halv tio tog jag pendeltåget till Göteborgscentral. Bussen mot Norge gick 10.15 och eftersom jag var tvungen att köpa mat till resan, frimärke till ett brev, även posta brevet OCH släpa min blyöverdrivetjättetunga, blå IKEA-kasse och bära min enorma, maximalknökade vandringsryggsäck så hann jag precis till bussen innan dörrarna stängdes igen. Bra början.  


Väl framme i Norge (försenat pga tullkontroll) kastade jag smidigt upp ryggsäcken över ena axeln, tog bärkassen i motsatt hand och skuttade glatt iväg ut på Oslos gator för att lekande lätt vandra den 25min långa turen hem. NOT! Jag visste helt ärligt inte hur jag skulle bära mig åt, för det var allt annat än så enkelt. Hur skulle jag kunna ta buss eller taxi då en stor fråga var - var hade jag lagt min plånbok??? Nej, mödosamt fick jag på mig ryggsäcken sittandes och i ett försök att underlätta bärningen hade jag spänt fast IKEA-kasse-aset på väskan (på ryggen är det ju alltid lättast att kånka). Haha, jag fick hjälp att resa mig upp men föll genast baklänges! Folk skrattade, utan ansträngning att hålla inne det av artighet. Fast, de fick skatta. Jag VAR ett skämt.


Jag fick släpa. Jag fick kämpa med alla mina krafter. Det gick, för jag ger mig aldrig. Ja, det gick. En bit, fram tills den blåkullablå (förbannad av häxtillställningar) IKEA-kassen gick sönder! Jag var så arg och så grymt plågad! Hysteriskt rotade jag igenom ryggsäcken och fann i alla fall min plånbok. Yes, vad kunde jag göra då om inte, tja, desperat gå in i en väskaffär och köpa en koffert för 499 norska kroner! Idiot. Något jag glömt nämna var att jag inte hade några pengar på mitt svenska kontantkort heller, vilket var det enda jag hade med mig, så få tag i taxi hade ju verkligen inte gått. När det inte gick att ringa. Det var omöjligt på alla sätt. Eller? Ännu en gång, idiot. Nej, så hård jag är emot mig själv. Jag tar tillbaka skällsordet. Istället drar jag en djup suck för att sedan andas ut ett ljudligt och tydligt - typiskt mig!

Ni förstår, ni som känner mig i alla fall, att jag inte ens har behövt upplysa om att jag även var vilse (hur skulle jag utan karta lyckas med att gå en genväg? Lokalsinne, hur skaffar man sig det?). De 25 minuterna, skulle såklart ha blivit något fler med all packning, men en och en halv timme - Jag var ute och cyklade! (Påtal om det uttrycket så önskar jag förresten att jag haft en cykel. Med släp.)             


Även om min lösning var långt ifrån den klokaste så var det en Sofie-lösning som fungerade. Tillsist. Med en koffert rikare och ett telefonsamtal till Milla (gråten var inte bara i halsen, utan tårarna sprutade) från en random frisör senare lyckades jag på rätt väg kriga vidare hemåt. Klockan var nästan fyra när jag fått upp väskorna för den sista trappan och in till vårt hem så jag hade bett Milla (som hade sin lediga dag) i luren att täcka upp på jobbet för mig. Svetten rann, men jag hade klarat det. Mina axlar och ben värkte, men jag hade klarat det. Jag fick byta om på två sekunder och kuta iväg för att lösa av Milla på jobbet, men jag hade klarat det. Jag hade löst mitt uppdrag, min uppgift - att få upp all mat vi fått! Tack Ulla, det var värt det. För slitet i onödan har jag bara mig själv att skylla, som vanligt*


(hihi måste bara berätta att siss är en väldigt duktig skrivare men herre gud. de tog henne över två timmar att skriva de lilla livet. Nu vet ni nog varför inte hon skaffar en blogg.)


Japp, där har ni det. Sanningens ord. Jag visste inte vad jag skulle göra när Siss ringde med gråten i halsen. Om jag skulle skratta eller gråta. Men som tur var löste hon problemet. By the way tro inte jag var en bitch som inte ringde henne och försökte få tag i henne. Men som hon skrev. Inga pengar på svenska kontantkortet är lika med inga samtal, varken ut eller in. Men ännu en gång slutet gott allting gott, trodde jag...


På vägen hem hände något jättekonstigt. Jag vet inte om jag har berättat att undertiden som jag hostat så har jag haft sjukt ont runt revbenen. Varje hostning har varit en plågning. Mamma vet vad jag pratar om. Men det har gått i vågar. Ibland har det varit förskräckligt men på sista tiden har det varit bättre. Men, japp nu kommer menet. På vägen hem från jobbet när siss kommit för att lösa av mig hostade jag till. Jag vek mig och sen. Jag vet inte vad som hände men helt plötsligt kunde jag knappt stå, gå eller röra mig överhuvudtaget. Jag stapplade mig hem. Vägen som om man i vanliga fall går snabbt tar 20 minuter tog nästan en timma. Väl hemma tvättade jag sminket, bytte till pyjamas och la mig framför tv. Jag grät vi minsta lilla ansträning och jag trodde mitt slut var kommen. På täcket framför tv blev jag liggande resterande sju timmarna av siss och simons jobb dag. Jag kunde inte ens resa mig själv upp utan att tårarna sprutade så mat var inte att tala om. Som tur var somnade jag efter två timmar av sex and the city och så resten av tiden tills jag blev väckt av orden. "Det snöar ute!" Med lite hjälp fick simon mig upp från golvet och jag fick se de underbara fina flingorna. Dock stannade inte snön men det var värt allt att se dem stilla dala ner. Jag hjärta snö helt enkelt. Efter det tog jag mig med min invalida kropp till sängen och lät John blund ännu en gång hämta mig från detta helvetet.


647. försenat inlägg två.

Måndag 081124

Helgen är numera ett minneblott. Tänk vad skönt det kan vara att va hemma och rensa luften. Som alltid sagt. Borta bra men hemma bäst.

I söndags ringde klockan oförskämt tidigt och resan hemåt började. Tunga väskor, mörker och myskläder var vad som plikttroget följde vår väg mot bussen. Jag mådde nästan illa för jag var så trött, så när vi äntligen entrade bussen ätit vår frukost tog det inte lång tid innan vi båda slocknade och vaknade upp i strömstad. Resterande tiden av bussresan bestod av läsning. Väl vid Nils Eriksson terminalen möttes jag upp av en välbekant syns. Bäbben och pappa stod där. Dock inte lika roligt när det första jocke sa var. "Shit vad blek du är milla. Du ser ut som ett spöke." Inte det roligaste att höra när man redan fruktat detta själv. Men det är ju vinter i alla fall. Synd bara att inte johanna är här så man i alla väder alltid kan känna sig brunare. Fast inte nu då. Äckliga brunbrända barn i Australien.


Första delen av tiden hemma spenderades nere i Kullavik. Mysigt. Lunch och mysiga återbesök. Tyvärr var mitt schema hemma snabba puckar. Så efter maten var det direkt in i bilen ett litet stopp (som jag såklart har glömt vad som handlades pappa) och sen mot mormor. Tre fika hos henne med tårta, varm choklad och bullar. Mjau. Hem, packa upp, vila lite, handla, gå upp på vinden, duscha, timrapportera och mys se på tv med mammi. Vi hann med både ensam mamma söker finalen och wallander. Sedan fixa och dona lite i mitt rum, ringa simon och se hur hans packning styrt upp sig. Sen var dagen slut. Redan. Klockan ställdes ännu en gång tidigt för packningen inte var riktigt klar.

Så uppe med tuppen klockan sju. Ringde simon i panik för jag inte orkade laga lunch. Han skulle handla till honom så han styrde upp min lunch med. Tack gud för honom. Skulle jag klara mig själv ens?

Klockan nio tog jag bussen mot stan. Shit vilken konstig känsla det var att stå vid sin gamla älskade busshållplats på morgonen och vänta på bussen. De kom en del minnen från gymnasietiden smygande då. I alla fall mötte jag upp simon vid halv tio i stan eftersom hans bussar går jobbiga tider från Mölnlycke (landet). Så 45 minuter innan bussen går sitter jag och simon på golvet med packning över öronen.

Resan tillbaka gick bra. Gå vägen för oss gick helt okej. Jag dog och simon bar över mycket. Vi han hem så vi fick vila i alla fall 40 minuter innan det var dags att stressa iväg. Segt på jobbet. 140 kronor i dricks och med otroligt lite sömn var resultatet, ingen toppen dag. Sängen väntade tacksamt hemma och vi slängde oss i säng. Ännu en nattsömn väntade oss.


646. försenat inlägg ett.

Försenade inlägg kommer nu.

  

Lördag 081122

Klockan ringde tidigt, tidigt imorse. Inte mindre än sex (fast det är inte ens tidigt för många av er därute) för att simon skulle upp och ta bussen hemåt. Inte hem för att softa utanför att se den efterlängtade Jesus Christ Superstar. Fatta vad tiden går snabbt, han har längtat efter den sen februari och nu är den äntligen här. I alla fall valde han en bra dag att ge sig av på. Städ- och tvättdagen. 

Klockan ringde andra gången klockan nio och då var det dags. Tvättmaskinen väntade. Vi har väntat i två veckor på att torktumlaren ska lagas eftersom det inte finns något annat sätt för oss att torka på. Men icke sa nicke, inget lagat nu heller. Om man kollade våran tvätthög och hur lite kläder vi hade kvar att använda så var valet inte stort. Som tur var så åker vi hem imon och kan då med att använda lägenhetens alla små utrymmen som tvättställ.

Så efter en liten snabb frukost var det dags för storstädning. Efter så där tre timmar var vi nöjda. Då var lägenheten skinande ren och ny dammsugen med hjälp av grannens (dock väldigt dåliga) dammsugare. Projekt nummer två var då dags att starta. Finna torkplats åt all tvätt. Kunde tyckas i början som ett omöjligt uppdrag. Men två finnurliga flickor som oss löste snabbt problemet. Bildbevis under, för som sagt, bilder säger mer än tusen ord. Så här får ni ännu en inblick i vår mysiga lilla lägenhet. Nystädad och clean.



massa massa massa väntande blöt tvätt.

mycket liten jobbig dammsugare. men den suger damm i alla fall.

blänkande rent badru m.

hänga tvätt, tvätt, tvätt trallla.

fyndiga flickor dom där två.

torka mer tvätt.

alla utrymmen var tvugna att användas och simon hade ju faktiskt åkt hem så gitarren blev perfekt.

På kvällen fick simon en ersättare på jobbet eftersom han skulle ut och roa sig. Yesbox mardrömmen. Hon var översocial. Flirtig och översminkad. Siss och min plan om att hela kvällen befinna oss tillsammans på övervåningen gick i kras redan innan vi hann hälsa. Hon ville inte vara själv i början. Ni kanske tycker det inte verkar så konstigt eftersom man kanske vill se och lära. Men hallå. En gaderobier har inte så svåra arbetsuppgifter. Plus att alla vi tre var ensamma första gången. Jaja. Så blev det i alla fall. Siss gick ner till den trygga ensamheten och jag blev fast med en nonstop pratande nykomling. Drömmen om att ta det lugnt och läsa försvann med dimman. Men lite intressanta saker gick det att få ur henne. Hon har världens softaste jobb i vanliga fall, på HM-lagret. Hon går runt med en korg och en liten lista och packar ihop kläder till affärer. För det tjänar hon 150 norska i timmen plus att hon på söndagar får 100% ob och därav 300 norska i timmen. INTE DÅLIGT. Men annars ville hon mest prata om sitt festande vilket jag inte fann lika intressant. Vilken tur att jag har lär mig hålla masken och spela intresserad.    

I halvtid bytte siss med henne ändå och kvällen som segat iväg gick lite snabbare men dock inte väldigt. Vi åt i alla fall lite lösgodis och myste med lite korsord. Så det blev en bra kväll tillslut ändå. Plus att jobbkvällen avslutades med ett sms från simon där han var övernöjd med Jesus Christ.

När vi kom hem till vårt underbara torkskåp till lägenhet fixade vi det sista för avresan hem på söndagen. Wie. Vi smörade mackor, flätade hår, packade och ställde klockan. Två kom vi i säng och klockan ställdes på halv sju. Så till sist kom john blund och hämtade oss.

Slutet gott allting gott.


645.

Jag lovar att uppdatera inom kort. Det har kommit en del jobbiga ting ivägen. I'm sorry. Men snart. Jag lovar.

PUSS!

644.

mölndal är väldans fint, eller hur.


643.

Nu sitter jag hemma i mitt kära hus. Imon om jag orkar och hinner ska ni få lite sköna bilder från vår nystädade lägenhet från i lördags.

PUSS!

642.

Klotterplotter över hela oslo. mestadels snyggt till och med. mjau. Då kommer jag och tänka på mitt drömhus. Tänk er en stor kub målad lila och sen massa snyggt klotter över hela. Trädgården enbart bestående av betong med enstaka hål för plantering av rosa körsbärsträd. Där kommer ni finna mig om några år. Lätt och snyggt mitt nya motto. 

 



kanske inte så fint klotter just men fina färger annars.

641.

Torsdag 081120
Vilken bra dag det blev idag. Började med att klockan ringde tidigt (haha tidigt för oss är numera nio). Simon skulle egentligen träffat sin kära vän Hampus som också befinner sig här uppe nu tydligen. Men ack nej så blev inte fallet. Men vi var uppe och inga andra planer satta. Så jag tvingade med Siss till en secondhand affär som jag som snabbt varit i innan. Fingrarna kliade riktigt ordentligt när vi var där. Till slut så kunde jag inte stå emot längre. Jag fann nämligen en äkta handgjord lusekofta från norge. Eftersom jag bestämt mig för att jag inte skulle kunna bo i Norge under min livstid utan att köpa en lusekofta så var köpet självklart. Så numera är jag ägare av en mycket, mycket fin lusekofta. (säga vad du säga vill mamma om att jag har mycket kläder jag var tvungen) Sen att jag även råkade köpa två små plagg till är en annan historia (jag skyller på att det var rea)
Så min kliande köp fingrar har numera fått sitt begär matat så nu mår dom bra igen. Allt är frid och fröjd. Annars han vi inte med så mycket. Dagen på jobbet gick väldigt snabbt men folk har blivit riktigt snåla. Finanskrisen suger verkligen. Restaurangen har mindre besökare och dricksen är numera näsan obefintliga. Bäst för dem att de blir snällare fram mot jul (annars kommer nog inte tomten) Nu är klockan mitt i natten och det är dags för mig att nana. Imon ska jag få prata med Hannzor på Skype. Wie jag längtar, men först ska jag få sova ut ordentligt medans siss pratar. Hur gött får man ha det egentligen.

Eftersom det bara är två jobbdagar kvar till hemresan börjar jag längta riktigt mycket. Det ska bli så mysigt och skönt att träffa famlijen igen. Bara för min famlij är världens bästa. Massa extra kramar till mamma, pappa och bäbben!

PUSS!

640.

Jag älskar att göra så här. Eller när jag får tillfälle att länka till ännu en vän som funnit bloggvärlden. Denna gå ingen mindre en Alexandra Angin! Det trodde man aldrig skulle hända, men så äntligen hade det dimpt ner ett mejl i min inbox om att hon skaffat blogg. den här bloggen är mer speciell ska ni veta. För i den handlar det inte bara om hennes liv (eller jo en sålänge mest) men utan även hennes coola karriär som modell. Just nu befinner hon sig i Paris med sin romantiker till pojkvän Karl. Så gå absolut in där och dröm er bort. (alle tacka mig för reklamen sen tack. haha)



Måste bara undra hur det här har kunnat bli en sådan vacker skönhet. haha. Nej men såklart är alle aldrig ful, eller möjligtvis bredvid mig.

PUSS!

639.

Onsdag 081119
Igår var det jobb igen. Jag spenderade åtta timmar på övervåningen och simon åtta timmar på undervåningen. Vi fick för första gången på länge inte ätlig mat men som tur var så har vi upptäckt deras gudomliga hembakade bröd. Så ingen större fara skedd. Sofie hade sin första ensamma lediga dag och hon var nöjd mot kvällens slut.
Det finns faktiskt en nackdel (om man kan säga nackdel...) med jobbet och de är att man redan nu längtar sönder sig till jul. Eftersom vi serverar julmat, har juldekorationer och lyssnar på julmusik var eviga dag. Blir det nästan omöjligt att inte längta ihjäl sig. Så vi har lite ner räkningar här i huset. Tre dagar tills vi alla åker hem och hälsar på. En vecka och tre dagar tills första advent. En vecka och fyra dagar tills julkalendern. En vecka och tjugofem dagar tills vi kommer hem. Tills slut en vecka ocg tjugoåtta dagar till JULAFTON! Under tiden hoppas vi verkligen på snö.
Som sagt igår häde inte alls så mycket vilket i och för sig kan vara ganska skönt. Siss och jag tog en morgonpromenad men inget mer.
Det bästa var när jag fick sms av min baby bror. Tror inte ni att när jag sitter trött på jobbet så skickar han ett sms om att han saknar mig. Jag smälte bort. Vips var dagen mycket mer till belåtenhet. Tack bäbben. 
Nej idag händer inte så mycket häller. Förhoppningsvis hittar vi bättre burkar till vår dricks. Förhoppningsvis får vi ett bra avtal om hyran. Förhoppningsvis får vi mycket med dricks. Annars får vi väl se vart dagen leder oss. Kanske på en promenad. Kanske framför en film. Den som lever få se. En bra sak är att simon har varvat sitt ena xbox spel så nu sitter han inte och svär högt över sista bossen.
Jaja. Dags att dra.

PUSS!

638.

nu har jag gjort lite nytta när jag sitter här hemma också. förra veckans timrapport är nu mera inskickad.

Dags för mig att laga mig lite mat. Får nog bli pasta, skinka och pasta sås. Inget vidare spexigt, men ätligt. Godnatt på er för idag.

637.

Boktips.



Tusen små bitar av James Frey.


Jag har hört Simon prata om boken i princip hela hösten. Men jag har inte riktigt orka bli imponerad. Fråga mig inte varför. Men eftersom de legat i bakhuvudet bad jag honom ta med den upp så jag fick läsa den. Jag ångrar ingenting jag gjort men allt jag inte gjort är det någon som säger. Jag ångrar verkligen att jag inte blev mer intresserad när han berättade om den och valde att läsa den direkt. För vilken bok. Dock har jag inte kommit så långt alls än 155 av 519. Men jag har aldrig läst en bok som fångat mig så fysiskt. Den har verkligen fått en att få perspektiv på saker och ting.

Eftersom jag inte vill avslöja mer än nödvändigt och inte kan säga så mycket egentligen tänkte jag bara skriva av baksidan. Det är i princip det ända ni behöver höra. För om ni sedan väljer att vända på boken, öppna och börja läsa är ni fast.


James Frey vaknar upp på ett flygplan. Han har ingen aning om var han har varit eller vart han är på väg. Han minns inte vad som hänt de senaste två veckorna. Ansiktet är sönderslaget och kroppen täckt av sår och blåmärken. Han har ingen plånbok, inga pengar, inget jobb. Polisen letar efter honom. Han är bara 23. Och han har varit med om det här förut...


Tusen små bitar är en berättelse om vad som händer sedan. En intensiv, oförutsägbar och gripande berättelse om drog- och alkoholmissbruk som det aldrig har skildrats förut. En kompromisslös och ursinnig beskrivning av hur begäret blir till beroende och vad det verkligen innebär att försöka bli frisk och fri.


Fler boktips kommer säkerligen.


636.

måndag 081117

Datorer alltså. Eller snarare i det här fallet Internet. Tänk att jag. Internet beroende bruden number one lever här i norge utan tillgång till fungerande bredband. Visst i korridoren har vi en prick i bästa fall två med 1 mgbt/s det är inte att leka med alltså. Sen har vi ett café lite längre bort som har bredband. Men det fungerar inte riktigt som det ska så idag när jag hade bestämt mig för att fördriva lite av min lediga dag där slängde den ut mig efter en timma. Inte så kul. Så nu sitter jag istället här i lägenheten med datorn framför mig och skriver som vanligt inlägget i word för att sedan klistra in det lite snabbt. De grämer mig inte så mycket längre. De har snarare blivit lite mysigt. Men det som grämer mig är att jag inte kan lägga upp bilder ordentligt. Jag var ju i full gång nere på café innan. Men jag hoppas lösa det snart när jag styr stegen ut mot korridoren.

Idag har det inte hunnit hända så mycket märkvärdigt. Vi har handlat mat på Ica vilket var glädjande, för vi hittade en väldigt god ost och två billiga syltburkar. Vi hjärta euro shopper. Annars har faktiskt (hör och häpna) jag spelat lite tv-spel. Inte xbox då utan nintendo 64. Jag körde lite hedlig gammal Super mario. Va frustrerande det är att veta hur man en gång i tiden var mästare på det och allt satt i fingrarna medan nuförtiden är man ringrostig. Får nog ta och styra upp det lite och försöka varva det för en gång skull. (kanske inte ska säga för mycket men det är värt ett försök)

Min hosta har börjat gå mig riktigt på nerverna nu. Den har följt mig dag och natt i snart fem veckor. (enligt mammas doktor måste jag minst stå ut en vecka till) Jag har bara så sjukt sugen på att gå ut och springa. Jag har lite saker inom mig som måste ut. Vad är då inte bättre än att ge sig ut och springa? Jo just det handboll, finns inget bättre än efter en match när man känner att man fått ut lite agg som legat där ett tag.

Om vi har tur så hinner vi spela en match på söndag när vi kommer hem och vänder. Handbollsvänner hade de inte varit underbart? Vi saknar er väldans mycket ska ni veta. Men nu tänkte jag faktiskt skriva ett litet bok tips till bloggen från mig till er, se det som en förtidig julklapp. By the way har min hjärna börjat funderar på julklappar. Oj vad svårt det är varje år. Jag vill inte vara den som ser det som något negativ. Det är bara lite svårt när man inte kan gå hemma i sina favoritaffärer och få inspiration. Men den som lever få se. Som jag brukar säga. De löser sig.


PUSS!


635. bildbomb fortsätter.


deras coola studenthus.

krimskrams på söndags marknaden. mjau. klipps.

kolla vilket gulligt troll vi gick förbi.

hamnen.

vi är i norge. hur coolt är det inte egentligen. mamma och pappa erkänn ni är lite stolta?

Aker slottet. tänk att bo där.. hihi.

de var så otroligt fint där nere så ni får stå ut med några bilder till. 

mjau. att man inte bara smälter av sånt här.
 
yes yes. nu har vi varit på aker brygge. helt klart värd dag att gå dit. dock var det söndag och stängt. men ändå.

bästa stället helt klart. dock fick jag ingen bra bild på härligheterna. men ni får se en ändå.

jag önskar jag kunde säga vad de var i den men de har jag ingen aning om. men den var ljuvlig.

mörket faller tidigare här. och julen är på väg. jag längtar.

med socker och kaffe i kroppen blev vägen hem mycket roligare.


634. bildbomb två.


lite godis, tända ljus och sex and the city. mys söndag. (förra)

perfekt mysig höstpromenad med simon. åh jag älskar höstsolens strålar.

alla behöver vi släppa ut stormen inom oss och vattnet gör det i vattenfall. Mäktigt.

för er som vet vad skyddsnät innebär. var tacksamma.

höst, stickat och vatten.

dom bygger verkligen överallt här i oslo. värre än i mölndal.

och shit graffiti överallt. men snygg sådan eller i alla fall genom tänkt. Alle de finns en spider man här. jag ska ta kort på den åt dig en dag.

min lilla klätterapa. de här var söndagspromenaden igår.

titta ankan vi hittade. sötis eller hur.

nu blir de fler i ett nytt inlägg för de är börjar hacka nu.


633.

Bildbomb nummer två kommer imon när jag har snabbare internet. Ni kan få se en från dagens promenad.


vackra människor.

632.

Söndag 081116

Mysiga söndag. Älskade söndag. Helg och ledig dag. Mjau. Idag åkte även alle och kalle till paris för att tillbringa en månad där tillsammans. Hoppas ni får en väldigt bra månad ni två turturduvor. Plus ett extra stort lycka till alle och hennes karriär såklart. Men tillbaka till mysiga söndag. Veckan har flugit fram. De som var en lång arbetsvecka blev dagen innan ledig dag och till sist ledig dag. Äntligen. En dag som är ledig är fett underskattat om man inte arbetar. Jag minns min tid i höstas när ledigheten gick mig överhuvudet och jag avskydde den. Men nu. Tänk vad saker ändras snabbt. I alla fall. Sissor vaknade med tuppen som vanligt (hur gör man för att få en morgonpigg människa att sova? Jag och simon kanske borde försöka slå ihop våra kloka huvuden med richard vad jag har förstått av johannis.) Hon väckte oss och vi åt frukost. Efter frukost rensade vi tryckande luft och nu har vi skaffat oss ett diskschema och en städdag (lördag). Så nu känns allt bra och luften ligger lätt på våra axlar. Varför kan de enklaste saker kännas så svårt ibland? Bara prata liksom. Ord hjälper oss mycket oftare än vad de stjälper oss, bra att tänka på. Efter det klädde vi på oss och klockan närmade sig ett halv två. Ytterkläderna åkte på de också och vi styrde stegen mot långpromenaden som vi sett fram emot hela veckan. Vi hittade en mysig promenad led längs ån som korsar hela Oslo (Akerelva). Vi följde den ända tills vi fann en söndags marknad som vi valde att besöka. Åh de var en sån där underbar marknad full av skräp och krimskrams. Precis en sån marknad som mamma avskyr när jag besöker för jag hittar för mycket. Men idag blev inga pengar slösade även om fingrarna kliade ordentligt bland gamla secondhand skor och kläm örhängen. (gah de heter något annan men jag minns inte de nu, blackout) Söndags marknad i all ära men vi ville få ut mer av dagen så vi bestämde oss för att ta oss ner till havet och de berömda Akers brygge. När vi kom ner sken solen och vinden ven genom håret. Vilken känsla. De är den som får en att veta att man lever. Vi letade ihjäl oss efter ett mysigt café men de ända vi fann var fina restauranger, men till slut. Deli de luca. När kommer de till sverige? Ni måste uppleva de. UNDERBARA ÄLSKADE BAKELSER. Och inte minst KAFFET! Som tur var hade jag kameran med mig så jag förevigade dem åt er. Där spenderade vi kanske en timma innan vi fortsatte vi hemåt. Hög på kaffe och socker blev det en glad hemgång med skratt och lek. Tre och en halv timma senare efter att vi lämnade vårt hem för en långpromenad äntrar vi hemmet och fryser som små grisar. Sista biten kändes de som min blåsa skulle sprängas av allt kaffe så hem ljuva hem (toaletten) var känslan som kändes i hela kroppen när nyckeln vreds om och vi låste upp dörren. Väl hemma tändes ljus och mysfaktorn är hög. Simon spelar för ovanlighets skull (?) tv-spel och jag läste högt ur boken jag läser nu. Imon på min ytterligare lediga dag tänkte jag blogga om den för jag tycker verkligen den är värd att läsa. Simon har tjatat på mig att jag ska läsa den så äntligen tog jag tag i de. Mer info imon. Klockan är nu bara sex och hela kvällen står till vårt förfogande. Vi får väl se vad som hända skall. Kanske mat. Film, lite choklad och en chailatte står på tur. Den som lever få se. Nu ska jag lägga in alla bilder från min och simons promenad och dagens. Sen timrapportering. Efter de får vi väl se. Vi hörs imon för då tänkte jag ta mig tid att surfa runt på nätet (som vi coola säger) när simon och siss arbetar hårt på jobbet.


PUSS!


By the way tänkte jag vara lite gullig mot min kära far och lägga in en länk till jobbets hemsida. Han har undrat så. Så varse god och klicka här!


631.

Torsdag 081113
Ännu en dag har passerat. Eller jobbet är ju kvar men de räknas inte riktigt. Eller de ger ju en lästid förstås. Jag har hunnit igenom tre böcker och är inne påmin fjärde, så läsa hinner vi i alla fall.
Igår kom äntligen simon upp igen. Vilket kalas. Vi fick presenter. Familjen hahulsson (vi heter så) fick ett paket innehållandes tre chokladtomtar, en spiderman choklad kalender (hur coolt är inte de??) och en korsordstidning. Plus att jag fick ett alldeles eget paket. Innehållandes jättefina raggsockar och vantar. De skulle jag använda när jag frös och han inte vara nära nog att kunna värma mig. Hur sött är inte de? Han hade mat med sig också och godis så nu överlever vi nog en och en halv vecka till. För nu är de bara en och en halv vecka kvar tills vi kommer hem och hälsar på. De ska bli skönt måste jag säga. Även om jag trivs så stor ordspråket Borta bra men hemma bäst skrivet i pannan på mig.
Idag har vi varit lite på olika håll. Siss har suttit på internet café hela dagen och skypeat med her twin medans jag och simon har sovit ut och tagit oss en promenad. Åh vi gick till ett jättestort vattenfall. Vatten kan vara så mäktigt. Jag tog massa bilder på kameran så ni får se sen hur fint de var. Nu har kyland äntligen kommit tillbaka så bredvid vattenfallet fanns en asfallterad gång full av is som vi åkte på. Mjau vad jag älskar vinter, snö och is. Bästa och mysigaste tiden.
Nu har det även styrt upp sig med stolar så vårt hem är fulländat. kan de bli bättre? Kanske om igor ringer och säger att vi kan få en dag ledigt. 48 timmar kanske var lite överdrivet. Men what the fuck pengar är pengar. Dags att klä på sig och styra stegen mot jobbet.

PUSS!

630.

Onsdag 081112

Idag fyller siss mamma år (grattis Marita!!) och de ska ut och äta lunch tillsammans. De blir alltså min första ensamma dag här uppe. De ska bli skönt. Eftersom vi satte klockan på tidigt så är klockan inte alls mycket nu trots vi ätit frukost och tagit oss en skön morgonpromenad. Siss uppskattade den nog lite mer än jag, jag har lite svårt för mig att vara aktiv på morgonen. Yes, jag är en morgontrött människa as hell. Så idag blir det verkligen en ta det lugnt dag tills jobbet börjar. Får nog bli lite blogg, timrapport och sex and the city. En helt fantastisk skön dag. Dock börjar vi bli lite rastlösa här uppe. Eller vardagen börjar kännas lite monoton. Vi längtar efter snö. Marita berättade att man kunde ta tunnelbanan till Holmenkollen en dag när det snöat och hyra en kälke, för att sen svischa ner för en lång, lång backa (si sådär tjugo minuters tur). Hur roligt som helst. Jag minns när vi hyrde kälkar när vi var i Matrai med pappa och Gunbritt, de va as roligt. Så vi längtar som sagt till snön.

En positiv sak och ett framsteg för Igor är att vi nu fått våra sängar. Tack gud. En natt till på den luftmadrassen (tack alle de va jättesnällt eftersom vi annars behövt sova på golvet) hade nog tagit livet av mig och min rygg. Men igår kom dom. En tältsäng och en våning säng, dock bestämde jag och sofie att de va onödigt att sätta upp våningsängen för madrasserna var så tjocka i sig. Så nu mera sover jag och simon (för han kommer upp idag igen, hurra) i en dubbelsäng på marken. För siss var konstig och tjatade till sig tältsängen. Vem gillar tältsängar liksom? Jag avskyr dem verkligen så jag lät snällt henne ta den. Men inatt sov jag och siss mysigt tillsammans i dubbelsängen och vi sov som gudar. Shit va skönt det var att sova i en säng igen. Idag ska vi även få ett bord. Nu ska ni få höra hur stor skillnad de verkligen är på att vara vuxen och ungdom. När ska vuxna börja ge ungdomar som jobbar lite respekt?

I alla fall. Första dagen lovade Igor oss att om en vecka kommer vi ha sängar och ett bord. Men nu efter två veckor har han bara pratat om sängar som om vi inte behövde ett bord. Jag önskar ni alla kunde få uppleva honom. Han är speciell och verkligen inte speciellt härlig. Men så igår då så kom Marita förbi en sväng på vårt kära jobb för att se hur vi har de. Precis när hon kom stod Igor hos och flörtade in sig lite som vanligt. När hon kom hälsade han och började prata om sängarna. Samtalade fortsatte och Marita undrade om bord. Och som i ett nafs hade han sprungit upp på vinden och burit ner ett bord till Maritas bil. Är de inte undligt vad mamma kan göra? Så numera efterlyser vi bara stolar sen lever vi i en mycket hemtrevlig liten lya och inget spartanskt hem.

Nu tänkte jag vila mig lite och timrapportera. Bloggar snart igen om vårt väldans spännande liv. Haha.

PUSS!


629.

Tid vad är de? Någonting jag och sofie funderat över väldigt mycket här uppe. Tid är inte logiskts. En timma är inte alltid en timma. Eller jo en timma är alltid sextio minuter men vad betyder de? Ibland går det jätte, jätte långsamt, som igår på jobbet. Men ibland går det jätte snabbt. Som igår när jag och simon pratade i telefon. Hur kan de va så? Påverkar vi tiden eller påverkar den oss. Kanske påverkas tiden av tillfället. Hur, var, när. Vad annars? Hur kommer de sig att högstadiets tre år kändes som en evighet. Medans gymnasiet var över i en blink. Lika många år men med helt olika känslor. Hur kommer de sig att jag trodde att två månader i norge inte skulle vara någonting för att stilla äventyrs lusten, men efter två veckor känner mig tillfredställd. Precis som johanna sa till mig innan jag åkte. Camilla tid är ingenting. Men varför ses de så ändå? Är de skillnad från var man är eller vem man är med? För just då kändes orden så fel. Men här och nu för står jag precis. Är de skillnad mellan att säga och verkligen mena. Eller menar man då men allt blir annorlunda sen. Två månader här är långt men ändå kort. Tiden går fort men ändå långsamt. De känns som vi varit här i en evighet men som vi bara ska vara här kort. Hur går de ihop? Varför känns de så? Varför sägs de att allt är logiskt. Och tiden alltid den samma. För är de verkligen sant? Sista året på gymnasiet gick hur snabbt som helst. Men de här året efter kryper fram. Eller som nu när simon är hemma. Då kryper dagarna fram för mig om jag tänker på det. Men om jag inte gör de är allt som vanligt. Hur kan de skilja så mycket. Eller är de bara jag?

Tiden gör mig förvirrad. Alldeles för mycket förvirrad. Orden från johanna ekar ständigt i mitt huvud. De får mig att förstå. Tid är ingenting. Vi är tiden. Vi har skapat tiden och därav har vi makten. Vill man kan man. Är man säker så går de.


628.

Måndag 081110
De är ganska tomt i vår lägenhet nu förtiden. Simon har nämligen åkt hem i några dagar för att rensa sig och byta ut lite saker plus handla. Han har ändå inget jobb förän på torsdag. Han åkte igår vid tio i åtta men jag saknar honom redan. haha. Låter lovande, inte sant? Dock är de kanske bra ibland att behöva sakna för att känna att man verkligen uppskattar varandra så mycket så man saknar. Någon mer jag saknar är hon där på andra sidan jorden. Igår var första gången på två veckor jag hörde hennes röst. Första gången jag fick höra av henne hur hon verkligen har de. Dumt nog hade hon inte tänkt på att om jag och siss kunde prata med henne vid ett för oss och elva på kvällen för henne så fanns de bara en timma för oss. För hennes internet café stängde sen. Vilket plågeri de var när vi la på. Allt blev helt stressigt och fel, precis som innan vi åkte. Jag hoppas verkligen vi snart kan bestämma en ny tid då vi har obegränsat med tid. De är behövligt.
Annars flyter allt på ganska så härligt. Min hosta (peppar peppar ta i trä) är på bättrings vägen. Idag var första gången på två nästan ter veckor jag kunde gå ut och gå och verkligen njuta av de. Så jag och siss tog oss en promenad ner till trafikanten för att hämta bättre kartor. På vägen hittade vi världens grymmaste affär. Att inte mina shopping fingrar kliade sönder. De var en second hand/ vanliga snygga kläder affär. Fullt av snygga blommiga klänningar. As coola tröjor. Byxor. Jackor. Skor. Väskor. Västar. Och de bästa av allt de fanns hur grymma smycken som helst. jag ville bara vara miljonär och köpa allt, allt, allt. Men duktigt som jag var höll jag ut och bara tittade. Absolut cred till mig.
Igår fick vi fin besök. Siss(s) mamma kom på besök i vår enkla boing. Som hon uttryckte de "en aning spartanskt". Hon hade med sig mat upp som min mamma så snällt hade handlat (tack mammo) och lite smått och gott, så som ljus, jacka, bröd and so on. De blev en mysig kväll. Den avslutades för min del sovandes på golvet framför sex and the city. Mjau. Nu är det mat snart och sen jobb. Idag blir inte hända så mycket så dags för mig att dra igenom I valet och kvalet av Jane Green. De är verkligen underbart att kunna läsa så mycket. Något som jag gjorde väldigt mycket som yngre men har tappat på senare dar. Men nu är jag back in action. Så i julklapp blir de nog till att önska sig lite nya böcker att pryda bokhyllan med.
Vill ni veta en positiv nyhet för er? Vi kommer komma hem tidigare. Redan den 20 är våran sista dag så vi är hemma den 21 och har all tid till er där hemma. Trevligt va? Nu ska jag gå in och hjälpa siss med maten. Ha de.

PUSS!


han är bara så himla bra.

627.


Tack gud för att vänner finns. jag hade aldrig klarat mig utan.

626.


Här är vi tre i egna höga (haha de lät riktigt fel) personer på jobbet. Är vi inte stiliga?

Lördag 081108
Idag var de tvätt tid. Låter vi inte väldans ansvarsfulla som lagar mat, städar (så gått vi kan utan dammsugare och redskap, de ända vi äger är borsten mamma skickade med TACK!), tvättar och går till jobbet varje dag. Den här dagen har annars inte gått åt till så mycket. Siss har sprungit (om jag bara kunde bli av med hostan så lovar jag att sluta va soffpotatis) och jag och simon har kollat lite på film, vi är fresten äntligen skrivit listan till Marita (jag är lite avis som får ha sin mammi här uppe) men de ska bli kul att få lite besök.
Ute är de grått (va fan hade med att de skulle vara vitt och snö? Jag längtar verkligen efter snö) och lusten till att göra något blir då inte så stor. Mest vänta på jobbet. Igår va en dålig dag på jobbet (första faktiskt). Vi fick världens utskällning pågrund av ett paraply misstag och maten. Japp när jag kommer hem och får tillgång till min mobilsladd ska jag lägga upp en bild. Men de jag kan säga för att försöka förklara de är (för er som känner siss) så fick även hon kväljningar av att titta på de. De låg fyra skabbiga, kalla kött bitar på en tallrik, tre timmar försent dessutom. Så igår va de inte så glada miner i gaderoben om man säger så. De kokade inom oss och allt man ville var mest att bara gå därifrån med en smäll i dörren.  Men men, idag är en ny dag och en bättre förhoppningsvis. Resaurang branschen har väl aldrig haft riktigt ryktet för att vara den mest trivsamma. Men de är väl bra att testa på det i guess.
Ni förstår fresten inte hur mycket jag längtar till imon klockan nio (samtidigt inte). Då ska vi äntligen få prata med johanna igen, efter nästan två veckor. Så mycket man vill säga och höra. Imon blir nog (hur ska man förklara) en jobbig lättnad. Dock ska simon åka hem imon för några dagar. Stackars lilla mig som är beroende av hans trygga sig vid min sida. Några dagar får jag väl försöka överleva jag har ju som sagt siss också. Ensam hade jag aldrig velat vara. Jag är nog enav världens räddaste människor, så själv? NEJ! 
Nu är de bara två timmar kvar till jobbet börjar. Jag är alltid bitter på Anette (hon som hjälpte oss på från top temp) när vi ska byta om till jobbet. För när vi pratade med Igor förra fredagen (första mötet) så sa han snabbt att han bara ville att vi skulle ha hela och rena kläder. "sen får ni ta på er precis va ni vill". Och här sitter vi med våra svarta pennkjolar och skjortor, förutom mysbyxorna då och bara längtar efter lite egna kläder att känna sig bekväm i. Vi behöver alltså inte upp oss så och känna oss helt retard. Jag skrattade så mycket åt siss första dagen innan jobbet när hon stod och valde kläder och man hörde ett skrik från spegel. "Jag ser ut som en FLATA! Aldrig livet att jag går så här. Jag måste ha något som gör mig kvinnligare, HJÄLP MIG!" De va så himla gulligt. Efter de slängde hon av sig skjortan och lånade simons vita t-shirt och en blommig sjal av mig. Även om jag försöker att behärska mig känner jag mig alltid så himla obekväm när jag går till jobbet. Jag har inte kunnat hitta någonting alls som får mig att känna mig bekväm. Varken i min, siss eller simons väska. Men men. That's life. De är ju bara ett jobb som jag försöker inbilla mig var eviga dag.
Nu är de dags att beställa den nedrans biljetten och sen äta så.

PUSS!

625.

Tänkte ni där hemma kunde få liten inblick i vårt jobb. Hur restaurangen vi jobbar i ser, var vi spenderar minst åtta timmar om dagen är. Så igår tog jag med mig kameran så här kommer de.


påvägen.

milla påväg till jobbet.

poser simon.

här är ingången till restaurangen.

här är den stora gaderoben, där vi tar emot upp till 300 jackor.

jackor.

tidsfördriv.

de sägs att restaurangen spökar. de har till och med varit ett program från norsk tv där och försökt jaga bort dem.

ännu mera tidsfördriv.

jobb, jobb, jobb.

vi lever på dricks, haha.

624.

Torsdag 081106

GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE BABYBROR!!
Idag fyller han sexton (kan inte fatta att han är så stor va hände där?) och han får nu börja övningsköra. Vilket betyder att jag ska sitta i baksätet och skratta åt hans misstag precis som en annan gjorde när jag satt där osäker de fösta gångerna. Mohaha. (bild på sötis kommer sen!)

Idag har vi by the way varit sjukt ambitiösa. Klockan ringde klockan sju för frukost vi hade nämligen bestämt oss för att befinna oss på skatteverket när de öppnade klockan nio. Vi lyckades nästan vi klev in genom skatteverkets dörrar klockan fem över nio. Så nu är det bara att vänta. Tio poäng till oss absolut. (mamma och pappa se vad ansvarsfull jag kan vara om jag bara vill, hihi) Nu har de lagats pestopasta och till de blir de filmen What happends in Vegas, stays in vegas (tror jag den hette?) Sedan blir det dags för jobb och idag inte bara för milla och siss utan även simon. Kul. Men nu får jag faktiskt slita mig här ifrån och ge maten lite uppmärksamhet, magen kurrar sönder.
Måste bara säga att på vägen hem från skatteverket fann jag världens finaste och mysigaste secondhand butik. Jag blev helt salig för allt fint jag fann där inne, dock var de väldigt dyrt och jag är här för att tjäna pengar inte slösa. Jaja, that´s life and it'll go on.

PUSS!

Den tredje tjejen där är sjukt saknad och jag vill verkligen prata med henne NU.

623.


Kolla vilket mumsigt pannkaksberg vi hade som kvällsmat i söndag. Duktiga oss. Vi äger på att laga mat de ända man saknar är en ugn. jag saknar paj, varma mackor, bakat bröd och så vidare.

622.

Onsdag 081105

Nu är det onsdagen den femte november. Imon den sjätte fyller min bäbis 16 år. Sen när blev han så stor liksom? Känns lite konstigt att inte vara hemma på hans födelsedag och kunna ge honom en present. Men till jul får han istället en dubbelt så bra sak får han tänka.

Igår var det inte mycket som hände för min del. Jag tog mig en sjukdag. För första gången sen vi kom hit gick jag inte värsta långt (eller jag gick ju fram och tillbaka till jobbet vilket innebär en timmas promenad allt som allt) utan vilade istället. Jag satt inne och kollade på sex and the city medans Simon gick på sitt möte på Top temp och Siss var en ängel och hämtade vår kasse på hennes mammas jobb. Kempegreat! Till lunch lagade vi couscous med tonfisk och majs sedan bar de av till jobbet (för mig och siss). De var en skön dag på jobbet med lagom mycket gäster. Till slut fick vi ihop en del dricks också, faktiskt 410 kronor. Plus att de hade blivit massa missförstånd så vi fick en himmelsk efterrätt. De var någon jättegod chokladglass med stört gott chokladöverdrag. Vi bara dog. Sammanfattningsvis var det en riktigt bra dag på jobbet. Plus att vi började läsa varsin ny bok som vi fått upp av våra mycket underbara snälla mammor. Jag läser nu mera PS Jag älskar dig. Stört bra bok men än så länge sjukt sorglig. Men jag tycker absolut ni borde läsa den. Man får en annan syn på saker och ting, helt klart ett bra boktips från mig. Sofie läser också någon bok som hon slukar fort men jag minns inte vilken de var och nu är hon ute och springer. Snart ska vi iväg och handla mat för den börjar tryta. Efter de blir det mina hemlagade köttbullar och potatismos. Så HA DE som alla säger i Norge.

By the way glömde berätta att vi möttes av en sjukt gullig syn. När vi öppnade dörren efter jobbet så satt det ingen glad och ensam kille. Utan på golvet låg en sovandes liten pojke med xbox controllen i högsta hugg. Ni skulle tro att vi naw:ade honom. Inte så manligt faktiskt. Haha. 


PUSS!  

 

kolla söt.


621.

haha. jag har funnit internet i korridoren, så nu sitter jag här i min pyjamas nyvaken. Här är gårdagens dagbok.

Måndag 081103

Sofie och simon sitter och spelar nintendo 64 (eller sofie försöker spela, höhö) jag väntar på att vi ska titta på fortsättningen av high school musical 2 eftersom vi inte orkade hela igår kväll. De finns så mycket jag hade velat säga men ändå så kommer jag liksom inte riktigt på vad jag ska skriva (de känns ändå lite mysko att skriva om vanliga vardagssysslor som de blivit för oss) Som igår efter vi gick från caféet där de fanns trådlöst bredband gick vi hem till en orolig boyfriend (för jag hade glömt byta kontantkort så han kunde ringa) för att laga mat. Bara de att vi måste laga mat och hitta på maträtter är något nytt (i alla fall för mig). Vi har hittills haft riktigt bra fantasi. Igår på dagen lagade vi fiskbullar med pasta, morötter och paprika. Till kvällen fick vi ringa mamma för att uppdatera minnet för pannkaksrecept. Dock blev de inte dirket pannkakor utan mer ett pannkaksberg, vilket inte heller var helt fel.

Vi har ingen diskmaskin så efter varje måltid är det bara att ställa sig att diska. Som sofie sa igår så är de så hemskt annorlunda även om man gjort saker hemma så är det inte alls samma sak här. Hemma får man uppskattning för allt man gör, men här måste man göra de annars blir de inte gjort.

Nu är sofie klar med en till stjärna på Super Mario spelet, äntligen kan vi börja titta på filmen.

Uppdate.

Nu är filmen äntligen slut. Sjukt överskattade filmer måste jag säga. Nu fortsätter jag med min lilla berättelse om våra liv. (bredvid mig ligger en söt liten sovande sak)

Kvällen igår bestod av massa prat, lite tårar, kramar och till slut som en lättsam avslutning lite film. Kvällarna i vår lägenhet är mysiga, jag älskar att vi har sovmorgon varje morgon. Fast idag hade vi faktiskt ställt klockan. Vi skulle nämligen till skatteverket för att fixa våra skattekort. Har vi gjort de än? Nej. Idag hoppades vi lösa de. Men när vi kom dit vid halv elva, elva så var det 35 nummer innan oss. Inte en chans att vi hade hunnit vänta och sedan gått hem innan jobbet för att duscha och laga mat. Eftersom vi går överallt så tar de lite längre tid. Men att de skulle ta 10 minuter till jobbet var bullshit. I lördags gick jag och sofie hemifrån en 25 minuter innan vi började och de slutade med vi fick springa (min hosta höll på att ta livet av mig sen när vi kom fram) Så idag är vi lite mer förberedda. Sofie hoppade in i duschen redan klockan två och snart är det min tur. Inte mindre än nu, så snart springer vi till jobbet.

Uppdate nummer två.

Redan hemma klockan halv elva trots vi egentligen jobbar till tolv. Men idag var det verkligen lugnt, L U N G T. Sofie satt på övervåningen idag och hon hade inte en ändå gäst och befann mig på undervåningen och hade kanske allt som allt 16 gäster. Så vi fick gå hem tidigare. Sjukt skönt för det var verkligen lite väl lugnt måtte jag säga. Jag skiftade mellan att läsa, stirra in i väggen och sova lite på bänken typ. Inte lyckades jag charma många heller tio ynka kronor kom vi hem med i dricks, inte mycket att hänga i julgranen jämfört med de ca 400 förra gången. Dock fick vi en mycket delikat måltid, Chili con carne (yes, mamma du vet hur mycket jag avgudar de målet). Så lite värt var de att sitta rastlös i sex timmar.

Klart sitter jag nu i sängen med mitt ständiga thé i handen. Sen jag började hosta måste jag druckit litervis med thé (jag vet mamma att jag sagt att de inte är bra och att glass är bättre men är man sparsam arbetare så är thé de billigaste alternativet). Just nu är sysslorna i vårt hem så typiska. Milla sitter och skriver dagboksblogg, Simon spelar xbox och Siss fixar i ordning kläd högen i hörnet (de värsta/bäst(?) av allt är att hon trivs med det, hon trivs med att pyssla med sån där stuff). Jag hoppas vi tar oss samman snart och tittar på en film eller kanske lite Sex and the city, de hade suttit fint så här en måndag kväll.

Åh jag måste föresten längta lite tills imon och min hostmedicin. Den tog slut förut och jag har verkligen fått vara sparsam och hostig dessa dagar, så jag längtar tills jag kan förhoppningsvis börja bli på bättrings vägen. Alla promenader vi gör är tyvärr inte de bästa för mig. Vissa gånger får jag stanna var femte meter för att hosta, ni som känner mig vet vad för hosta jag talar om. De är ju inte den där töntiga lilla hostan som de flesta har utan de här är äkta hosta. En sån där hosta som drar med lungorna upp när man hostar. En sån där hosta som gör en röd i ansiktet och får en att se ut som man ska spy. Sån mysig hosta är det. Inte blir bättre av att det är svinkallt redan nu. Min älskade dunjacka är min bästa vän här uppe och mina nya vinterskor, tror faktiskt inte jag hade överlevt utan dem. De ända vi väntar på här uppe är snö. Jag blev verkligen besviken när vi kom upp och de inte fanns någon snö. Jag hade längtat i flera dagar eftersom Siss skvallrat om att de skulle finnas snö. Men icke sa nicke. Men den kommer väl hoppas vi. Fatta vad mysigt. De är snart jul, imon är det bara en månad och tjugo dagar. Hihi. Men nu får jag faktiskt ta och vara lite social igen innan det blir sovdags och en ny dag. Imon blir det mer gå äventyr, Simon ska på möte på Toptemp så de blir att ta fram kartan imon igen. Sov sött.


PUSS!


620.

tänkte bara kommentera en rolig sak. norska är ganska krångligt att förstå men fulla norskar är nästan intill omöjligt att förstå. Igår vid stängning kom det ett sällskap där en fru och en mannen börja ge mig komplimanger för min långa blonda inbakade fläta. de stod där jättelänge. Mannen tyckte typ synd om sofie för att hennes toffs var så kort. han typ men de växer var inte ledsen lilla söta du. när han skulle gå så bad han om en kram. jag och sofie kunde knappt stå när han gott. de var så sjukt så vi höll på att skratta ihjäl oss. man träffar mycket lustigt folk på en kväll, men även många trevliga. de är faktiskt ett roligt jobb på så sätt. nu blir det kvällsmat.

by the way jocke jag håller tummarna för att ni vinner finalen idag. hoppas du gillar min säng. vi ses och hörs ta hand om dig så länge. du är världens bästa bror. glöm aldrig de♥

619.

Shit vilken tid de tog att lägga upp alla bilder. Va sjukt konstigt de känns att sitta på ett café/pizzeria de knns stressande på något sätt. Vi får lite sneda blickar av människor när vi sitter här med våra datorer och gjort de senaste två eller till och med kanske tre timmarna. (men vänta bara vi lär bli stammisar, om inte de löser sig med bredbandet) De senaste dagarna har vi verkligen varit skabb. mysiga sambo skabbs. (haha. jag kan inte sluta säga ordet sambos för de klingar så skönt i öronen) vi går runt i hotpants/mysbyxor/pyjamasbyxor/kalsonger dagarna i ända förutom på jobbet såklart. De är så svårt att förklara hur de är här. Jag önskar alla kunde uppleva de själva. vi lever tattar livet men ändå är de helt underbart. vi promenerar vart vi än ska. vi handlar. lagar mat. diskar. spelar tv. ser på film. jobbar. försöker fixa internet. pratar. skrattar. vi klarar oss mycket bättre än vad vi någonsin kunnat hoppas. Men nu måste jag och siss gå hem till simon stackarn (haha han kanske behövde den ensamheten) vi ska laga kvällsmat och mysa ner oss i alles (sjukt stort tack för lånet alle) luftmadrass och se på high school musical 2. Sen är de läggdags imon ska mycket fixas. Bland annat måste vi styra upp skattekorten. Simon ska på möte och till sist ska jag och sofie jobba. imon lär bli sjukt lugnt. en måndag liksom. Hoppas jag kan komma hit och blogga om en snar framtid igen annars fortsätter jag med min dagbok på word så lägger jag upp de så fort jag får internet.
PUSS på er alla. En extra stor hälsning till flickan på andra sidan. Läs hennes
blogg.♥

618. bildbomb.





så här snygga var vi i torsdag påväg mot äventyren.

utsikten på morgonen på vårt första ställe där vi bara bodde en natt. åhhh va fint de var att vakna.

jag är sjukis. har kräkhosta och måste dricka hostmedicin med morfin i för att överleva. (knark är inte alltid bajs?) SPEX.

den här sitter fint på väggen bredvid vår ingång.

här är precis när man gått ut från våran fina port och ut ur vår mysiga (?) lilla gränd.

mera där vi bor. bakom de gula huset ligger vår lilla etta.

lilla köket där vi lagar all vår konservmat. gott är det. och där vi förvarar de godaste jag någonsin ätit, johannas BRÖD♥

så här ser vårt matbord ut.

majskolv, knäckbröd med ost, vatten, champinjonsoppa och kokta morötter, en delikatess.

min spelandes lilla pälskling. han är så himlans söt där han sitter♥

de ända som finns i lägenheten är vår fina hylla, bestående av hannzors fina tavla och vår fina icakasse.

vi firade också halloween. titta vårt fina fönster.

utsikten från fönstret är ganska så konstnärlig faktiskt.

toptemp.vårt jobb.

hur mycket som än krånglar och hur knepigt vi än har de ibland så är de underbart. allt är så sjukt coolt. vi bor ensamma och vi klarar oss. vi löser alla problem och vi går runt, av oss själva. trots tårarna i natt (tackvare min äckliga hosta) så ångrar jag ingenting. de här är de bästa som hänt på länge.

617.

vi är numera de oslagbart snygga sambosarna på Maridalsveien 45 i Oslo.♥


616.

vi är i norge! utan någonting. äntligen hitta vi ett café i närheten med internet i alla fall. Dock har jag varit ett offer och skrivit lite dagbok för bloggen i word så nu kopierar jag in de. i nästa inlägg låter jag er se lite med bilder från kameran.

Fredag 081030

Yes, yes. Nu är det fredagskväll här i Oslo och milla, simon och sofie är nu officiella sambos. Great. Medans simon duktigt nog redan jobbar, så bloggar jag och sofie fixar i ordning vår, ej möblerade lägenhet. Japp, jag är den lataste av oss. Märkligt? Inte särskilt. Jag sitter här och tänkte berätta för er där hemma hur resan hit rullade på fin fint. 


Vi har alltså tagit oss helskinnade hit, vilket är ett gott tecken. Otroligt att vi fick plats i bilen (eller vi fick låna en större bil av mammas jobbarkompis för att överhuvudtaget få med allt) Vi hade sjukt mycket packning och va de vägde också. En väska vägde säkert 70 kilo. Minst, utan överdrift. Då förstår ni var nivån låg för vår packning. Cred till pappa som körde oss hela vägen med en fullproppad. Ängel. Igår landade vi i Oslo vid fem tiden tror jag efter några om och men. GPSen dog efter någon timma, men som tur var hade Sofie en karta och en vägbeskrivning (kanske inte den bästa men i alla fall något). Vi letade upp vårat nattboende där vi enbart skulle fördriva en natt eftersom de krånglade med våran lägenhet. By the way så är de lite ändrade planer (ni får höra mer under skrivandes gång). Vi kom fram till våra två rum i Cederholms boendet på Ullevålsykehus (tack Marita för all hjälp!). Vi lasta ur. Lasta upp och dog. Nej vi gick en lång promenad på över två timmar. Lite korkat eftersom klockan hann bli över åtta och vi sjukt hungriga innan vi kom hem, men vi fick i alla fall tag i en karta. Som kvällsmat fick de bli johannas hembakta SJUKT himmelskt goda bröd med leverpastej och saltgurka plus Chaiteé, vi var i himlen. Efter de blev de mys i mitt och simons rum med Musical Highschool. Dock orkade vi inte se mycket alls så vi ramlade i säng redan klockan tio. Hostan min tog nästan livet av mig under natten men jag är inte bitter. (eller jag börjar bli nu) De var en fin utsikt och en väckarklocka som väckte oss klockan nio på morgonen. Frukosten bestod av samma sak som kvällsmaten och var lika himmelsk den här gången. Idag var dagen med stort D som vi på riktigt blev sambos. Humöret var på topp och inget kunde stoppa oss (trodde vi ja). De som stod på schemat för dagen var mötet med Anette klockan tolv så vi packade ihop oss och klädde på oss. Vi miss bedömde avståndet och fick bli sittandes lite på top temps kontor och dricka kaffe så länge medans vi väntade, inte fy skäm helt enkelt. Med Anette fick vi se vårt jobb, en över mysig restaurang bevarad från typ 1700-talet med trevlig personal och vår mysiga lägenhet. Vi bor numera i en omöblerad etta utan någonting och inte alls Internet. Nej. Så här sitter jag och skriver inlägget på word så länge så jag kan kopiera och lägga upp de när jag får tag i internet inom en snar framtid. Jag blir bitter. Jag har inget Internet. Hur ska jag klara mej? Men som tur är ska vi titta runt och försöka lösa de. Nu har jag och sofie även försökt fixa våra norska kontantkort i typ en timma. Äckliga norskar att krångla till det. Vi måste regristera dem och de fungerar inte alls. Gah jag blir bitterheten när inget fungerar. Men de är ändå väldigt skönt att vara här. Vi kan gå överallt och Oslo är väldigt fint. Har ni inte bott ensamma i en lägenhet med kompisar så förstår ni inte den här härliga känslan. De är myspys och jag har världens bästa sambos nu. De här kommer bli världens bästa två månader (hoppas vi om allt kommer igång). Jag saknar muggar till tée, inte ens de äger vi nu. De vi har är två madrasser, en tv, två datorer, tre tallrikar, tre knivar, tre gafflar, en kastrull och en stekpanna. De är allt vi äger och har just nu. Känn in de ni. Nu ska jag ringa mamma så jag och Sofie kan försöka gå iväg och styra upp kontantkorten vi köpte förut.      


Uppdate.

Nu har vi regristrerat dem och vi gick (snåla som vi är) och frågade efter pappersmuggar från Narvesen (ungefär som pressbyrån hemma) för att kunna dricka lite tée. Haha, skabb. Hoppas vi får med oss lite kökssaker nu när vi snart hämtar Simon på jobbet. Skulle sitta fint med lite djupa tallrikar så vi kan äta gröt imon och även lite muggar och glas.  


Söndag 081102

Söndag. Ledig dag. Jag sitter fortfarande i mitt word och skriver av mig utan Internet. Norrmän är allt krångliga och slingriga. Allt kan de slingra sig ur. Vi har köpt norska kontantkort duktiga som vi är. Men såklart fungerar de inte alls så direkt som överallt annars, utan vi måste regristera sig med norskt personnummer, vilket vi inte har än. Crap. Dock gick vi ju som sagt till närmaste Narvesen för att regristera dem och de lovade att lösa de till dagen efter. Fungerar dem idag? Nej såklart inte. Hittar vi något Internet? Nej såklart inte. (vi var på godväg men så helt plötsligt säger säljare de tar en månad innan de fungerar.. VADÅ EN MÅNAD!? I svergie tog de högst en vecka för oss. GAH!) Har Igor (vår chef och lägenhetsägaren) fixat saker till våran lägenhet än? Nej såklart inte. Men trots alla nederlag så trivs jag verkligen bra. Vi har våran lägenhet. Vi äter på en handduk på golvet. Äter gröt och soppa ur våra gratis muggar från Narvesen.

Igår var min och Sofies första jobb dag. Vilket jobb. Jag har nog inte softat så mycket någonsin. Eller stressat. Allt händer i vågor. Vi börjar fyra och då går man den lilla rundan. Öppnar och tänder and so on. Efter de droppar gästerna in lite tills halv fem när de öppnar på riktigt och då slår de till, våg nummer ett. Efter de blir man sittandes med en bok i handen, en på övervåningen och den andra på undervåningen (än så länge tills den 15 nov) efter någon/ några timmar droppar gästerna ut, några sällskap i taget tills klockan är åtta då ska första sittningen vara ute så de kan börja förberedas för andra sittningen vid halv nio. Igår vi halv nio small de verkligen till där uppe. Jag stod själv och femtio gäster väller in med sina jackor, stora pälsar och kapper. Att jag inte fick lite panik. Sen vid kvart i nio var de lugnt igen. Och de förblev lugnt ändå tills klockan halv tolv, så där satt jag. Jag hade med min favoritbok Jag saknar dig, Jag saknar dig med mig. Den är så hemskt bra, dock inte att läsa på jobbet för jag börjar alltid gråta till den. Jag fick sitta där och hålla in tårarna och låssas som boken var happy. Gick nog sådär. Haha. Vid halv tolv kom sofie upp från sin lilla gaderob och hjälpte mig. Egentligen är våra arbetstider 16-00 men de sista gäster gick inte förän 00.25 så vi kom inte hem före ett. Men va gör de egentligen? Arbetstiderna är verkligen softa. Hela jobbet är ett bra jobb tiden går dock lite långsamt. Men nästa fredag har vi nog fullt upp, vi har nämligen två sittningar (uppe enbart sen även mer nere) men på de två sittningarna tar vi in 300 gäster per gång. Fatta hur många jackor att hänga. Nu ska jag och sissor iväg för att söka internet. Wish us luck.

uppdate.
men visst fann vi ett. hoppas dock vi på något annat sätt kan lösa de här. men sålänge får de här fungera.

PUSS!