700. hejdå.

Jag tror det får bli såhär. Ett sista långt inlägg. Man ska sluta med flaggan i topp och då är sjuhundra jämnt och fint. Ja ni hörde rätt det här blir det sista inlägget här från mig. jag vill för nya mig och därför var det dags för något nytt (länk). Men innan det nya måste jag lägga bort de gamla så inlägg jag borde skrivit kommer nu i förkortad version i ett och samma.

Först och främst har vi ju kommit hem från norge. De var underbart där men som alltid, borta bra men hemma bäst. Sista dagen var en glädje dag vi log hela kvällen och allt gick snabbt och lätt. Efter jobbet gick tiden fort när vi skulle räkna pengar, växla pengar, packa lite och så vidare. Så klockan hann slå halv fyra innan vi ramla i säng. Runt halv tolv nästan dag när jag sopat ut de sista dammkorna kom föräldrarna Hultin in rullandes på parkeringen. (lite synd att vi åkte hem på söndagen för annars var vi bjudna på  personalfest och de hade varit riktigt kul) Efter ett stopp för mat påvägen hem entrade vi våra hus vid fem tiden. Mjau.

   
GLÄDJE påvägen hem.
   
det sista vi såg av lägenheten.

Vi kom hem lagom till julen. full fart all the time. Det började med att jag fick köpa alla julklappar den 22 och 23 (stress for sure) Jag hann även med ett frisör besök den 23 innan jag for ner för att fira lilljulafton hos pappa, eftersom vi skulle ner till falkenberg den 24. Både kvällen hos pappa, dagen hos kusinerna och kvällen med mamma var perfekt underbar. Jul är så himlans mysig. Juldagen firades med simon och sen var helt plötsligt julen över. 

       
god jul från kullavik.

 
on the road.

     
       
god jul från falkenberg.

god jul från mig och simon.



Eftersom de är julledigt nu så passade jag, simon, jocke och louise på att åka lite skridskor idag. yes första gången på evigheter jag åkte skridskor. Synd att de små liven tagit på sig på tok för lite så de frös men de va roligt så länge de vara. Efter skridsko myset åkte vi hem och laga mumma mat. Hemma gjorda wraps. Mjau. (ps. nu ska ni få se lite söta kort på min bror och hans söta flickvän)

   

   


Som sagt är det här slutet. Inte bara på året utan även på bloggen. men bli inte för ledsna. Jag har nämligen bara flyttat. På tolvslaget imon öppnar min nya blogg. metrobloggen.se/camillahall Jag hoppas verkligen nu följer med mig dit.
2008 har varit ett bra år. Skolresa, student, körkort, frihet, norge osv. Var 2009 bär mig får vi väl se följ gärna med och se. Nyårslöften är till för en själv så nejnej ni får fortsätta gissa. TACK FÖR DEN HÄR TIDEN!


PUSS!















699.

julen har gått sjukt snabbt och jag har inte haft någon tid över alls sen jag kom hem, att bara sätta mig ner. så där av är uppdateringen USEL* sorry.

698.


den här bilden är så himla fin för mig.

697.

vi lever och är hemma. jag ska blogga om sista dagen nån gång. men just nu är jag trött och vill bara vila i soffan. de var i alla fall ett väldigt värt äventyr.

696.

jag hittade en gammal, gammal bild på oss, världens bästa trio. jag minns den natten som om de vore igår.


695.

Titta på världens bästa tvillingar. de här är förra året mitt i julbak. inte så i år men kanske nästa. hon är väldigt saknad den där andra tvillingen. min bästis♥


694. sista dagen for fuck sake.

Idag blir det mest bilddokumentation över dagen. Finns inte mycket mer att säga mer än att nu har var 7,5 timmar kvar av vårt jobb och mindre än ett dygn kvar. sen bye bye Oslo. vilken tom känsla men skönt. fam. Haulsson är bäst*


vi storstädade och byggde.


så här fint blev det överallt. tänk att vi måste lämna vårt lilla hem nu.


vi var ansvarsfulla och gav en blomma som tack för att vi fått låna grannens dammsugare varje lördag.

'
efter de duschade vi i vår snodda tvål från jobbet.


efter duschen tog vi oss en välförtjänt (avskeds)fika med de underbara deli de luca kakorna. kolla bara på dem och läskas*


sista dagen på jobbet. visst var vi fina* siss har for fuck sake utsläppt hår (bilden är till marita)


vi posar för sista gången i spegeln på jobbet. en glad-sorglig dag på jobbet.

imon blir vi hämtade runt elva tolv. då lovar vi att vara helt, helt klara.

693.

jag tror jag kommer spy på julmusik snart. vi har lyssnat på samma julskiva sen första november.










nu räcker det förresten people out there nu vill jag att ni ska kommentera lite mera för de är så himla tomt för stackars mig och siss som sitter här på jobbet.


 






692.

Eftersom det är fredagkväll nu så har vi faktiskt unnat oss lite godis på jobbet. Så nu blir de godare att jobba, de är vi verkligen värda efter den här snåla vistelsen. vi har överlevt bara på dricks. bra jobbat. så önska oss lycka till för näst sista gången på jobbet.


691.

igår gick jag och siss lite loss med trimmern i simons hår. han gillade inte sin läng för den så lite nördig ut. numera har han mohikan istället. dock har inte sitt egna vax här så ibland i vissa sken ser han lite nazist ut (tyvärr) men vi gör vårt bästa med hjälp av siss vax och mitt hårspray. när det har växt ut en bit kommer han bli snyggast i världen. så vi är nöjda med vårt verk, ändå.


här är ett litet smakprov. mer får ni se när han är ordentligt fixat med egna produkter.


690.

Näst sista dagen i vårt kära Oslo. Dagen har varit fullspäckad. Packa, packa, packa, montera säng och banken.
Jag har aldrig haft sånt flyt som jag och siss hade på banken idag, så jag måste bara berätta.

Vi hade alltså ett ärende på banken som vi var tvugna att avklara innan halv fyra (för då hade vi möte med anette) plus att baknen stänger halv fyra. Vid tio i tre hade vi ätit, sminkat och klätt på oss och tio i tre sprang ner mot stan. Vi skulle växla 9000 kornor av våra dricks från 20 och 10 mynt till sedlar plus att vi skulle betala hyran. Så på vägen ner mot stan kunde vi knappt bära siss väska innehållandes 16500 kronor. (johanna de är typ vad din biljett tyr och retur australien kostar...) tjugo minuter senare infann vi oss på banken.
Eftersom vi inte riktigt var säkra på vart vi skulle eller hur vi skulle bära oss åt. Så vi tog en lapp 535 (tavlan visade 509, damn) och väntade vid informationen sålänge (för att se vart vi egentligen skulle) tjugo över fick vi hjälp samtidigt som den andra tavlan visade 529 (de gick verkligen fort).
Tanten i informationen talade så snällt om att man inte kan växla på banken, men vi kunde gå runt systemet genom att sätta in dem och ta ut dem istället (varför krångla liksom!?) Så istället fick vi gå till en maskin som åt upp alla våra fina mynt. Så när vi var klara med de talade hon om att vi var tvugna att ta en lapp och göra ett uttag den vägen (eftersom vi inte har något kort på de kontot). jag som är så smart hade redan tagit en lapp, men var de försent? hade de redan hunnit gå förbi 535 (eftersom de gick så snabbt...) tror ni inte att talvan visar 534! Lycka* Så när vi var klara och klev ut på gatan (banken ligger mitt emot jobbet) så visar klockan 15.30. Hur mycket flyt hade ví inte!?



Det ända vi har kvar att göra innan vi åker hem på söndag:
packa. (har bara kvar de sista som vi behöver de två sista dagarna)
sätta ihop våningssängen. (eller i alla fall på godväg)
(stor)städa.
tvätta.
träffa anette.
betala hyran.
banken.
köpa deli de luca kakor. (vi måste mysa till de lite.)

nu är det inte mycket kvar alls.


stök, stök, stök.

mera stök.

här hade vi inte kommit lång (eller simon mest)

in action.

689. jobbet.

ni fick se lite av jobbet i början då allt var nytt för oss. nu sitter vi fortfarande på samma platser och utför samma jobb men hej och hå vad mycket snabbare vi är. Fatta att vi suttit i våra små gaderober i snart två månader.

Skillnaden från ibörjan är att:
vi har blivit säkrare
vi har blivit otrevligare (man orkar inte med "röken min gäster" eller eftersläntare)
vi har blivit snabbare
vi har blivit mer flexibla
vi har börjat putsa bestick
vi har börjat rulla bestick
vi har börjat duka upp för sittning
vi har blivit intelektuellare (böcker böcker böcker)
vi har fått in ny teknik
vi har sett x-antal miljoner jackor
vi har kammat in över 19.000 i dricks
vi har snattat bröd från restaurangen
vi har hunnit tappa bort två paraplyer
vi har hunnit förväxla två jackor
vi har även hunnit lösa det igen
vi (siss) har blivit en mobil fattigare
vi har slutat använda skjorta och pennkjol (eftersom Igor inte tycker de är nödvändigt)
vi har upptäckt två nya super goda choklad sorter (tackvare Igors generösa fru)
vi har börjat surfa runt på jobb tid
vi har införskaffat oss drickstomtar
vi har blivit stela i nacken
vi har börjat få ryggproblem
vi har blivit övertrött och konstiga
vi har snattat tvål i en glasburk (eftersom vår tvål tog slut idag och vi inte ville köpa ny)





ja, konstiga var det.


688.

Igår på vägen hem gick vi förbi ett kaos. I rondellen längre ner på Maridalsveien stog två polisbilar med syrenerna på. Vi undrade såklart vad som stod på men hade inte hjärta att gå fram och fråga. så vi fortsatte hemåt.
Svaret kom av sig själv 100 meter fram. Där stod brandbilar, polisbilar och ambulanser och ur ett hus sköt stora eldlågor. På gatan framför huset stog en liten skara människor och vid huset var brandmän i full gång med att släcka elden. Vi stannade en stund och kollade på den extremt tjocka röken och lågorna. Men fortsatte hemåt pratandes om hur lätt sånt händer nu i jultider. (så glöm absolut inte släcka adventsljusen!)
Som jag sa så var röken extremt tjock och hängde stor på himmlen. Den sjönk inte förän den kom upp mot oss (fem minuter längre upp på gatan) så i vår lilla lägenhet stank det eldrök när vi kom hem. Bara den lilla röken gjorde det jobbigare att andas. Så det gjorde det mer uppenbart för oss varför fröknar och lärare tjatat om att ducka ner på golvet när händelsen inträffat. När man kollade upp mot himlen och såg röken kunde man förstå att bara röken i sig kan döda en människa.
Idag påväg till jobbet stod huset i ruiner och tyvärr har vi inte läst några nyheter om hur det gick med människorna som bodde där. Men vi kan bara hoppas på att de fördes iväg levande med de ambulanserna vi såg där igår natt.







 

687. lägenhets visning.

På siss-piss lilla kamera hittade lite fler bilder över lägenheten vi snart lämnar, så kanske en sista liten titt på hur vi har det. (dock har vi ju fint julpynt lite här och var i lägenheten)


här har vi hallen vår. (och de är inte bara mina skor där)

badrummet vårat. där har vi spenderat en del tid. både framför spegeln, i duschen och i bajsmaskinen.

vårat handfat. fast numera ligger min och simons tandborse bredvid varandra och pussas.

vårt badrumsskåp. eftersom jag va kortast fick jag understa hyllan. typiskt.

duschen.

de här är köket. här blir all underbar mat till.

vår fina lilla kalender. ser ni vilken dag siss tog kortet? de va ett tag sen så att säga.

tv-hörnan med x-box, nintendo och sex and the city- boxen.

här är siss lilla hörna och vår lilla tränings hörna.

de kommer kännas väldigt konstigt att bara flytta här ifrån och aldrig mera komma tillbaka. lite sorgligt. nästan så att de kommer falla en liten tår på söndag när simons snälla föräldrar kommer och hämtar oss. men hoppas ni saknar oss där hemma (lite i alla fall).

686.

vi längtar efter mat här i våran lilla gaderob. dock kan vi vänta minst en timma till. först ska alla våra älskade gäster från första sittningen gå. sen. det finns (nästan) inget värre än att sitta och vänta på mat som man inte riktigt vet när den ska komma. varje dag samma visa.  aldrig vet man om maten ska komma i tid eller vad den ska innehålla. i början var restaurang maten halleluja men nu börjar den mest vara likadan hela tiden. men men. bästa kryddan sägs vara hungern. ursäkta att jag skriver om mat nu var och varannan dag. men de börjar gå överstyr. plus att vi sitter varje dag hungriga på jobbet och tålmodigt väntar i timtal. så helt plötsligt sitter vi på en matblogg (dumhuven) och läskas av otroligt goda rätter.  

685. bilder från vikinga museet. (läs inlägget längre ner först)


höna-pöna var med såklart.

för snygga biljetter fick vi.

lunch. tonfisk baugette med vatten. MUMS!

sofie loved it*

simon med.


Turist javisst. (igen.. ser ni hur lik denna bilder är gentemot den från kon-tiki)

mjau. siss var på spexhumör.


simon var mycket intresserad.


svårlästa skylter måste jag säga. men snygga.

nu kommer bilder på sjukt snygga konstverk.




skor, skor, skor. kanske inte min smak men ändå skor.

söt liten souvenirbutik.

snyggt tak.

sjuka gubbe som gick i kortbyxor (jag var helt enkelt tvugnen att smygfota)

rester från personerna i gravarna.


vi tre var så gulliga så.

jag med i toa spegeln,

Lotta nu har simon också gått igenom hela Karl-Johan.

national teatern? grym byggnad i alla fall.

freia= marabou. deeee NI.

Karl-Johan med julpynt. mysmysmys.

684.

Fatta att det bara är en liten vecka kvar till julafton. mysigt värre. Efter två månader med billig mat finns det inget hellre man längtar efter än julmat (och CHOKLAD!). Fatta vilken avvänjning den här resan varit för mig. Ingen dator och inget socker, bara motion till jobbet varje dag. Dock saknar jag att träna. Min äckliga lilla hosta försvinner aldrig. Nu har det gått över åtta veckor. Som tur är hostar jag inte lika ofta men ändå. Orka hosta fortfarande. Stackars mammi också som sitter i samma klister hosta som jag. Kommer vi aldrig ta oss loss?
Men nu mot slutet har vi börjat knyta ihop alla våra lösa trådar (som skattekort, personnummer, konto, borttappade  jackor m.m) så det kanske blir ett lyckat slut ändå.

Det ända vi har kvar att göra innan vi åker hem på söndag:
packa.
sätta ihop våningssängen.
(stor)städa.
tvätta.
träffa anette.
betala hyran.

det blev inte en allt för lång checklist.




683.

Idag har vi då varit på vikinga museet.
vi hade turen att komma billigt undan den här gången med. (fem utflykter för 916 kronor tillsammans, det är duktigt av oss. plus att vi hunnit med akers brygge.) Det bästa är ju att vi under hela tiden här gått var vi än velat. (förutom då museerna och voksenkollen) så, så mycket onödiga pengar har det inte gått.  

Museet bestod av tre stora vikingaskepp, Osebergskipet, Goklandskipet och det sista skeppet minns vi inte namnet på. Skeppen var alla tre i bruk någon gång runt 800 efter kristus. Alla tre skeppen har används som gravar och var i väldigt bra skick (eller två av tre i alla fall). Man fick läsa om hur skeppen byggts upp och vad de innehålligt. Genom de tre skeppen har man lärt sig väldigt mycket om vikingatiden. I Osebergskipet fann man till och med olika kläddelar. 
En av de coolaste sakerna var att man funnit kälkar och en vagn. Herre min gud vilka hantverk. Det är helt otroligt att förstå hur de med sina resurser kunde skapa sånna konstverk. 

   
Osebergskipet.

Goklandskipet.

de sista var det inte så mycket kvar av tyvärr.

bildbomb om besöket kommer inom de närmaste inläggen.

682.

woopie do. idag sker ännu en gästblogg. den här gången av min kära pojkvän simon.

gästblogg.

Jag vill bara ängna några rader åt att förklara mig. Nu ser ni mig säkert som en kort finnig kille, med cirkelformade glasögon, ett leende med så snea tänder att till och med tornet i pisa ser rakt ut och en hållning som får mig att se ut som en sopsäck...en tvätt äkta nörd helt enkelt!
     Dock måste jag spräcka den bubblan, jag är till mesta dels ganska normal och vill egentligen bara förklara "the big thing" med tv-spel!
    Tv-spel är inget hjärndött påfund som på något sätt för rutnar eller zombifierar din hjärna eller propagerar med massa våldsamt strunt. Ett tv-spel kan vara som en bok, en film eller rent ut av en upplevelse. Att spela ett bra tv-spel kan vara lika stimulerande som att läsa en bra bok eller uppleva en härlig händelse. Den enda skillnaden är att du i ett spel själv kan styra utgången, istället för att bara iakta en händelse och acceptera utgånen kan du i speletsvärld påverka den och känna att slutet var ditt verk. Du kan i ett tv-spel vara stolt över utgången och känna att du har presterat något.
     På denna djupa och känslosamma beskrivning så kryddas ju hela upplevelsen med en rejäl dos rent, härligt, brutalt våld!
     Mitt budskap är dock att tv-spelen tillhör inte bara finniga nördar, vem som helst kan spela, vem som helst FÅR spela!
     Alla kan spela på sitt sätt och i sin egen takt, vissa spelar aldrig igenom sina spel och vissa spelar igenom sju på sju veckor!

MVH Simon Hultin!

Ps. Camilla är en underbar flickvän, utan henne hade jag aldrig tagit mig igenom alla spelen...eller jo det hade jag nog men hon är underbar ändå♥


- X-box 360 permium, 60 gig hdd, Xtream Pro falsh.


681.

uppdate.

simons checklista på att vara nörd:
[x] Assassins creed
[x] Half life episode 1
[x] Half life episode 2
[x] Gears of war
[x] Call of duty 5
[x] Mirrors edge 
[x] Fallout 3
[ ] Fable 2
[ ] Dead rising

nörden har bara tre spel kvar att varva. ni kan ju gissa om hans xbox börjar bli slitet.

680.

kolla sommarbilden från arvika. mjau ge oss sommar efter vinter (snöö först!!!)


679.

jag tänkte att ni kanske undrar lite över vad vi har ätit undertiden när vi varit här. Jag menar vi är fattiga studenter, boende i dyra norge och vill spara pengar. Ändå vill man inte svälta. vad gör man då?
Konstigt nog (man tänkte det att det skulle vara jobbigt att laga mat var eviga dag men icke alltså.) har vi löst det väldigt duktig. Varit kreativa och försökt utnyttja våra små resurser. saker vi ätit:
fiskpinnar/fiskpudding och makaroner (fisk är billigt)
köttsoppa (mamma var snäll och introducerade oss för dem)
champijonsoppa
kycklingbullar och pasta
couscous, tonfisk och café de paris sås
blodpudding och potatismos
risgrynsgröt
majskolvar och koktagrönsaker med bröd och varmakoppen
pestopasta
tonfiskwrap
tacos
pankakor
ägg och bacon på stekt toast
tonfisk med majs,broccoli, morötter, parika och bröd
pasta med asiatisk sås med cocosmjölk och bambuskott
pasta med creme fraiche, bönor och café de paris sås
kycklingbullar med ris och curry sås

mera måste vi ätit men det är svårt att komma ihåg allt. dock har vi alltid haft knäckebröd med ost, leverpastej, smörgåsgurka till varje måltid. 
frukosten består varje morgon av havregrynsgröt med sylt, bröd och vår kära leverpastej, ost och smörgåsgurka och kaffe.    




här är vårt lilla kylskåp fyllt av euro shopper, eldorado, ica, willys och egna rema märken. billig mat is the shit.


678. bilder.


jag posade lite i understället i badrummet.

det var inte så roligt att posa själv så jag ropade på de andra. så här snygga var vi alltså innan kälkbacken.

fridrotts siss var i farten och tränade lite utanför bislett stadion.

vi var små michelingubbar i snön.

fika. baugetter, mums (de är inte megastora korv med bröd.)

snö snö snö. där är våra två hyrda kälkar.

snömonster-milla.


kolla vad söt sisspiss är. (btw har hon en ny vän. Herman heter han mer om de får ni fråga henne, haha)

siss i backen.

simon var sjukt manlig som ni ser!

jag var bara allmänt snyggt.

vi var tjockisar påvägen hem.


tjockisarna får avsluta söndagens äventyr.  

677.

today was the day. ledigdag och och allt. Hur roligt dag som helst. Vi hade förberett oss väl.
Vi klädde på oss sjukt många lager kläder fö att förbereda oss på det värsta (även om det inte höll riktigt hela vägen). Klockan elva var vi klara att traska iväg. från majorstuen tog vi t-banan mot nya äventyr, en halv timma senare hade snön stigit en meter och tempraturen däremot sjunkit några grader. Vi var i ett paradis (för den som älskar snö då vill säga). Vi åt vår matsäck och hyrde två kälkar sedan var våran dag gjort. tre och ett halvt åk blev det allt som allt till slut. backen tog sisådär tjugo minuter en halv timma att ta sig ner för. tro de eller ej sen tog man t-banan upp igen och åkte igen. hur grymt dom helst. dock lite synd att backarna var fulla av gupp. men efter ett tag så fick man in tekniken. ändå sitter jag här med lite blåmärken och en sönderfrusen tå. det första jag och siss gjorde var att åka ner för ett stup på tre meter. grattis. jag klantade mig en gång till (jag missade kälken när jag skulle hoppa på efter jag tagit fart på simon)  men mycket mer än så till förnedrelse blev det inte. dock hade vi tänkt oss ett fjärde åk. men en utflykt är ingen riktigt utflykt om inte det blir några sura miner. så när vi efter tredje åket skulle vänta på t-banan (som går en gång varje kvart) så blev två inställda av någon konstig anledning så vi stod och frös i över 30 minuter. de var där våra sura miner kom. annars har det varit en av det roligaste dagarna helt klart. vi kom hem igen runt sex. vi var alltså ute i sju timmar. tänk vad tiden går fort när man har roligt.

(jag lovade några kort så här kommer de. men den här gången använde vi oss av siss lilla digitalkamera eftersom jag inte vågade riskera att krascha min lilla älskade vän)

okej nu är det såhär. bilderna kommer imon från jobbet för internet här i korridoren är inte hjälpsamt längre. SUCK.

676.

igor har styrt upp sig verkligen. idag fick vi jule marsipan av honom. sjukt gott. jag och siss har suktat efter de ända sen första dagen vi såg dem på Narvesen. nu äntligen sitter vi här själva med ett paket. mums!


675.

nu sitter vi helt uppspelta inför våran lediga dag imon. vi har nämligen planer. yes vi har fler planer märker ni hur vi nu börjar upptäcka oslo mer och mer innan vi åker hem. efter den här tiden har vi faktiskt börjat pussla ihop staden mer och mer.
imon ska vi i alla fall ta trikken till frognerseteren (voksenkollen) för att åka kälke i en jättejätte lång backe. frognerseteren är hållplatsen efter holmenkollen. egentligen hade vi tänkt att ta oss dit men det kända backhoppet är rivet för att att renoveras inför nya stora event. så imon blir det påklädningen med massor av kläder, matsäck och fika. för vi ska bli barn igen. bilder kommer självklart senare (förhoppningsvis)
senare på kvällen blir det adventsmys. de är ju redan tredje advent.

674.

Igår var som sagt den 12:e så 17 månader har jag och simzor klarat av varandra. Dagen var hur mysig som helst. Ni skulle nog inte förstå grejen men för oss var den great. Vi började med att sova ut, mysa, äta frukost, duscha. efter det var klockan redan halv två så vi tog på ossjobbkläderna och gav oss ut i oslo. Vi gick runt en stund bland allt julpynt, gick ut och in i affärer. När magarna kurrade unnade vi oss att gå till mc donalds och äta cheeseburgare. älskade cheeseburgare. både jag och simon har pratat om det sen vi kom hit. våra älskade cheeseburgare. haha. en mycket lyckad månadsdag helt enkelt. mjau.




vi hittade en vägg full av fjärrilar. helt fint.

simon var fint klädd och matchade fjärrilarna.

det gyllande m.et, haha. inte okej.

så här glada var vi hela dagen.


673.

13 december, lucia. Ni skulle vara oss imorse. Vi fick ett eget litet (betoning på verkligen litet) luciatåg, Det bestod av en söt liten stjärngosse/tärna med andra ord, simon stod i dörren med lussekatter, pepparkakor och kaffe. Mysfaktorn i vår säng var väldigt hög. lussekatterna letade vi oss sönder och samman igår för att hitta men de var himmelska. lussekatter ♥ mig.


så här söt var han*


så här såg de ut i skolan förra året när hans kör sjöng. även då väldigt söta.


672.

Nu sitter jag här ensam på jobbet. Simon är på gamla (där har ingen varit innan) och siss ligger och försöker vila så magen ska må bättre. Därför har jag kollat på lite bilder på min kära dator och fann en gullig lliten bild på min kära tandställning. minns ni hur det kändes som jag skulle ha den föralltid och helt plötsligt skulle den bort. De har snart gått två år hur galet är inte de? Just nu fascineras jag verkligen av tid. De har jag gjort väldigt mycket på senaste tiden. (de har ni säkert märkt) men tiden är så himla cool och skrämmande på samma gång.

 

671.

imon är en kärleksfull dag (inte för att inte alla dagar är kärleksfulla när man bor med sin mycket underbara pojkvän) men imon firar vi i alla fall 17 månader. Om en månad har vi varit tillsammans i ett och halvt år, sjukt. vart flög den tiden iväg?
simon har lovat att överraska mig imon i alla fall så vi får väl se hur dagen slutar. jag har mina aningar men jag är uppspelt som ett barn, han är lite för bra för att vara sann♥


det finns massor av kärlek här i oslo kolla bara på husväggen.

670. kon-tiki museet.

äventyret idag blev lite förkortat men ändå väldans mysigt.
klockan ringde halv åtta och frukosten bestod som vanligt av havregrynsgröt med jordgubbssylt/blåbärssylt, flingor, mjölk tillsammans med mackor. mums!
efter en promenad till busshållsplatsen satt vi på buss 30 på väg mot museeumerna. en kvart fick vi stå ute i kylan och spända inför kon-tikimuseet.
kolla noga på bilderna så kan ni uppleva museet utan att varit där. fast det var väldigt värt så om ni besöker oslo besök de.



Thor Heyerdahl var en sjukt aktiv man. han var vetenskapsman, zoolog, konstnär, äventyrare m.m hanhöll på med olika projekt till över 80 års ålder.

i den här papyrusbåten seglade han mellan marocko till barbados. namnet Ra 2 (första försöket sjönk) han ville bevisa att man kan möta vår nya kultur med den gamla.

intresserade turister.

mitt ute på äventyret.

här ser ni var den första sjönk och var den andra kom iland.


lite spexande var vi tvugna till.

han bodde i hyddor i perioder av sitt liv.

de här är flotten kon-tiki. den han seglade med från sydamerika mot australien med. fatta det!?

i det lilla huset här bakom sov de. hur coolt är inte de!?


saker som han hade med sig på flotten. kolla speciellt in vaktschemat i trä.

det fanns ett litet gulligt akvarium med en valhaj. (inte äkta då såklart)

vi gick igenom en grotta där vi hittade en stenfigur som var identisk simon. SER NI?

en liten grottman också.

lite skelett är alltid fint,

fint litet stenhus får avsluta kon-tiki museet.

som sagt skulle vi egentligen till vikingamuseet idag med men siss mage är inte alls bra så nästa vecka får de bli. nu håller vi bara tummarna på att hon ska bli bättre den lilla stackaren. När mitt revben/hosta börjar bli bättre så hoppar det över till henne. som om flickan inte redan har tillräckligt med otur.




669.

just nu sitter vi här på jobbet och väntar ut tiden (eller tjänar pengar menar jag), vi har bara tio arbetsdagar kvar här med idag då. vi har ändå endel små saker att göra innan dess. 

imon ska vi på nya äventyr. vi ska på museeum. great. på en torsdag ska vi av verka två faktiskt. Kontiki och vikinga. det blir svin tidig uppgång. men det är värt de.
på lördag är det lucia. då har simon lovat att lussa. sötisen.
på söndag ska vi ta trikken till holmenkollen eller stationen längre bort. vi har inte bestämt oss riktigt än. Men kul ska det bli i vilket fall.
nästa vecka blir det väl inte så mycket kanske mer än att packa ihop, montera våningsängen, städa och säga hejdå till vårt lilla hem på maridalsveien.

vi bor precis in till trädet.

back to stieg larsson innan första ruschen på nedevåningen.

668. jackor ,jackor, jackor.

Nu för tiden är det alltid fullt här på jobbet. Fatta. Vi har alltså hand om sisådär 750 jackor varje dag. Ruscherna blir alltså värre och värre. 300 jackor på en gång mellan (16.15-17.00 /20.10-21.00) på övervåningen och 150 nere mellan 18.oo-19.00. De är jackor det. Sen är ju alla gäster mycket, mycket ointelligenta och ber om "röken" var och varanann minut under resterande sittningen. Att man inte spyr på dem. Den ständiga frågan här är om man har ett beroene HUR kan man då glömma det i "lommen"? Eller ännu värre. Om man går på restaurang hur glömmer man då plånboken i "jakken min"? Suck. frågor som vi ställer oss när vi filosoferar på jobbet.

ett litet ps. fatta hur mycket pengar vi ansvarar  här. Igor berättade att hans fru har en päls för 130.000 kronor, vilket var lite för en päls. vi hänger in tre/fyra pälsar varje sittning. plus 300 andra med märkena burberry/armani/gant/canada goose/ peak and so on. Man kan bara drömma om hur mycket pengar som hänger här.

667.

Just nu sitter vi på jobbet och har Stieg Larsson race. Simon läser ettan, jag tvåan, och siss trean (dock har siss bara tio sidor kvar) Hoppas på mat snart för magen har börjar kurra.

666.

jag har funderat på en sak. kommentarer (inte för jag får så många och jag väntar fortfarande på att mamma ska bevisa att hon har förstått hur man gör) hur vill ni att jag ska svara på kommenterna? Jag menar. Har ni en blogg vill ni ha svar där då? Eller ska jag svara under eran kommentar? Går ni tillbaka och kollar svaret då? För just nu känns det bara som ni kanske tror att jag inte bryr mig om dem, men de gör jag. jag älskar kommentarer så kommentera gärna.
svara i alla fall på hur ni tycker är bästa sättet att få svar på kommentaren.

665.

jag har varit lite rastlös ikväll (yes tack och lov hade simon rätt, internet var bara nere tillfälligt) här kommer i alla fall lite random bilder som kanske kan vara kul att titta på. vem vet? för att tiden skulle gå pillade jag med dem lite.


gjorde ett kollage. det är tre bilder ser ni var jag klistrat ihop dem?

oslo uppifrån ett berg. jag gick där upp och finurlade.











664.

nu ska jag gå hem istället och se julkalendern och börja pilla lite på vårat projekt vi börjat på här uppe. tack och lov att jag har annat att tänka på annars hade jag skadat mig själv för att datorn cpar. sen blir det godis och stieg larsson. mys. slutet gott allting gott. hoppas barnen på jobbet har det bra. 

 

663.

Just nu sitter jag här och är bitter. Jag som hade tänkt att byta layout till lite mysigare layout för vintern men så fungerar det inte. jag blir galen. Jag vet inte vad jag gör för fel. jag gör som jag alltid gjort men det fungerar inte. Gah. Det gör mig så grymt irriterad. Jag avskyr saker som inte fungerar när jag vill.

662.

jag har världens bästa familj♥





jaghjärtaer.

661. grymt.

Jag fick just ett mejl från mamma där hon berätta att jocke har fått U-lagskontrakt. Hur stolt blir inte storasyster då? GRATTIS.

Jag lovar dig jocke-pocke-tjocke (jag skrattar varje gång när jag tänker på hur arg du blev när jag sa de närdu va liten) att från och nu bli lite mer aktiv supporter. De är faktiskt ganska mysigt att stå och kolla på fotboll. Speciellt när du spelar min lilla bäbbe. Hoppas du vet att jag är stolt-Milla över dig*


drömmarna om att någongång bli rik genom dig kanske slår in ändå. haha.


jag skickar dig en grattis kram här. Puss!
 

660.

måndag 081208
Time pass by. Idag är det min lediga dag. Lyx att få två lediga dagar på rad. Men det betyder också att tiden början rinna ut. Nu  är det inte långt kvar. Igår var det precis två veckor kvar. Oförståligt. De va liksom bara två veckor sen jag var hemma. Det ska ändå bli ganska skönt. Inte för jag inte trivs. För det gör jag verkligen. Men hemma är alltid hemma. Plus att jag är sjukt sugen på julskinka. Jag drömmer om mammas underbara hjärtanbröd med julskinka och senap. Mjau. (ja det är en oder mamma att ha de när jag kommer hem*)
Dagen har varit helt till belåtelse. Vi har legat och läst hela dagen i princip. Jag läste ut första Stieg Larsson boken Män som hatar kvinnor. Sjukt bra bok. Längtar efter få komma hem och börja på den andra boken (just nu befinner jag mig på caféet). Mycket, mycket bra tidfördriv.
En sak som inte var lika belåtande var att jag inte fann de ända olåsta bredbandet i hela huset idag. Vilket betyder att om jag från och med nu (om det inte löser sig vill säga) kommer bli tvungen att ta mig hit -suck-. Jag håller tummarna att det är som simon säger att det säkert bara är nerlagt för tillfället. Snälla gud låt simon ha rätt. han brukar vara så klok, världens bästa simon ♥
Nu  var jag i alla fall tvungen att gå hit för att tidsrapportera, någon nytta måste man ju göra på sin lediga dag. Men jag har inte ansträngt mig för mycket som tur är för jag sitter här i pyjamas. haha. Vi är nog norges skabbigaste ungdommar när vi inte jobbar. Men det är lätt värt det. Om ni vill veta hur duktiga och pråpra (hur stavas de?) vi är så har vi sammanlagt lagt undan 19.000 kronor i dricks. Dock ska 15.000 gå till hyran men ändå. Lite duktigt av oss ändå. Vilket betyder att vi med två veckor kvar har 4000 undanlagt till vårat förfogande. Underbart. Tänk vad lite extra leenden kan leda till. (dock har vi lite oklarade affärer att fixa men oroa er inte mamma, pappa, Marita, lotta, pauli och bengt. era duktiga barn ska lösa det här.)
Vi har i alla fall öppnat ett bankkonto så nu börjar saker och ting hända, bättre sent än aldrig.
Påtal om hända så börjar jag styra upp årets julklappar och de känns väldans bra. Cred till mig. Men det blir endel stress den 22 och 23 när jag kommit hem. Tur att jag har min högra hand (bäbbejocke♥). Undra om han förstår hur mycket jag egentligen saknar honom. Undra hur jag någonsin ska kunna växa ifrån honom? Vi kanske kan bo tillsammans hela livet. I wish. haha.

Nu kan ni få lite uppdate från vår gemensamt lediga dag, söndag, andra advent, sjunde chokladbiten på chokladkalendern. 
Vi började med att sova ut ordentligt. Klockan ringde inte (siss väckte) förän klockan halv tolv. Gött. Efter det slöade vi oss fram. Vid halv tre tog vi tag i saker och ting. Vi hade som planer för dagen bestämt att vi skulle promenera till Vigelandsparken för att fota lite och kolla. Det är en stor park mitt i Oslo full av skulpturer som spelgar liv och död. Optimistiska som vi är kollar vi ut och klär oss efter det. Hur rätt blir de då liksom? Såklart valde vi för lite kläder, vad annars liksom. Runt oss var det inte så kallt, men neråt centrum (sentrum som det heter på norska, hemskt vad de stavar precis som ordet låter) där var det riktigt kallt. Trots vinterskor och vantar var fötter och händer bortdomnade. Ändå envisades jag med att ta av mig vantarna och fotografera. Är jag galen eller bara kär i min kamera kanske. Men eftersom vi inte kom iväg så tidigt så hade det hunnit mörkna rejält innan vi kom fram. (inte så dumt med tanke på hur mäktig parken blev i orange/lila/röd/blå himmel. men jobbigt för en frusen milla att kunna hålla kameran med längre slutartid still. så ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna. kanske borde jag önska mig ett stativ i julklapp?) Vilken park alltså. Som simon sa, det är synd att den ligger i oslo och inte är mer känd. För shit alltså. Jag önskar bara jag inte varit stelfrusen så jag kunde njutit till fullo, men men what to do.
Simon och siss höll på att döda mig sist för jag tog med kameran på vår söndagspromenad. Så den här gången fick vi kompromissa. Jag fick foto på vägen dit och där men inte hem. suck ungdommarna uppskattar ingenting. Tycker jag bara förstör med min kamera. Vänta bara. Tänk när det kommer krypande om några år för att de vill kopiera min bilder som minne, då är de inte lika otacksamma längre -bitterröst-, haha. Men några kort fick jag i alla fall taget. Så lite inblick i vad vi fick se kan ni få. men som sagt inte med så bra kvalitete tyvärr. 
På vägen hem tillät vi oss för första gången köpa ordentligt med godis. Eftersom det är sjukt dyrt här har vi aldrig tillåtit oss att köpa mer än ett par bitar en gång. Men igår tyckte vi att vi var värda att gå loss. Kan ni fatta att vi köpte godis för 140 kronor!? Det är sinnessjukt. Men det är inte så äckligt mycket som det låter eftesom det kostar 14.90 kr/hg och vi delade de på tre. men det var med lite ångest vi plockade upp alla våra enkronor och betalade. Men oj så gott godis kan vara. (jag tycker verkligen synd om johanna och richard som inte har lösgodis) 
Vi låg framför tv:n igår och kollade på Jesus Christ musikalen. De kändes som det var dags efter allt prat (tjat?) från simon hur underbar den är. Den söta lilla ungen har inte gjort mycket annat än att prata om den sen han såg den i Malmö (det var nog de bästa ni kunde gjort för simon, lotta och pauli, tror det var längesen han pratat så uppspelt om något). Simon kollade med förfånade blickar på mig och siss när vi kunde sjunga med i nästan varenda låt (utan att sett den en ända gång). Men det är inte så svårt eftersom man hör de låtarna varje gången den lilla gossen duschar eller diskar (vilket han absolut inte tänker på). Det var helt klart en värd avslutningen på en mycket mysig söndag. Igen. 


vårt mycket mysiga vinterland.

vi bor i en mysig huvudstad.

på vägen fann vi en isbana, suget efter skridskor blev stort.


ingången till Vigelandsparken var snygg.

nu börjas de med coola skulpturer.







en sån här grind vill jag ha till mitt hus när jag blir stor.

stjärntecken.

livsringen (minns inte vad den kallades)


kommer ni till Oslo så besök absolut Vigelandsparken!
 

 

659.


numera är vi officiellt en familj. människor på jobbet tycker nämligen siss och simon ser ur som syskon. så nu är vi inte bara familjen Hahulsson utan ser ävem ut som en. haha. btw bor vi numera i ett vinterland.

658.

vi har funnit ett nytt tidsfördriv på jobbet. Scrubs. underbart*

657.

simons checklista på att vara nörd:
[x] Assassins creed
[x] Half life episode 1
[x] Half life episode 2
[x] Gears of war
[x] Call of duty 5
[x] Mirrors edge 
[ ] Fallout 3
[ ] Fable 2
[ ] Dead rising

nörden har bara tre spel kvar att varva. ni kan ju gissa om hans xbox börjar bli slitet.

656.

Fredag 081205
idag fyller siss (och självklart hanna) 19 år och 11 månader de firade oslo med snöstorm. Hur mysigt som helst. Förhoppningsvis ligger den kvar så vi hinner åka lite sopsäck snart. Annars har veckan gått fort. Tiden går sjukt snabbt. Imon har vi bara två veckor kvar på jobbet. Sjukt. Man kan tänka sig att dagarna här uppe ska kännas som en grå massa, eftersom vi inte gör det. Men icke. Denna veckan har vi faktiskt haft en utflykt plus att nu går vi upp till julkalendern varje morgon 07.15. (i ärlighetens namn går vi direkt i säng efter).

igår spenderade vi en hel dag på IKEA. Lyckad utflykt må jag säga. (och billig såklart) Vi tog gratis bussen dit. Åt lunch, strosa runt och fika. Älska IKEA:s billiga mat. Det bästa med IKEA i juletid är att de ballar ur med julpyntet, så julkänslan blev på topp. (inte för de inte är det i vår lilla lägenhet) En av det roligaste dagarna på länge. Blev väldans många skratt och mysprat. Resan började klockan tio och kvart i fyra lunkade vi in på jobbet. Trötta som as och en arbetsdag på åtta timmar framför oss. men som vanligt klarade vi det. Hur trött man än är så tar jobbet slut tillslut och man får gå hem och hoppa i pyjamasen. Och VIKTIGAST av allt, tvätta bort sminket. Usch. Det är något jag avskyr med jobbet. Vi måste sminka oss varje dag. Fatta att vi alltid måste göra oss i ordningen efter några timmars mysande med pyjamasen (man har precis börjat hoppas på att tiden ska stanna) då måste man ta på sig. usch. Jag har gått från noll sminkdagar per år till var eviga dag. jag längtar till mitt osminkade jag. 


 gratisbussen.
 
påväg.


julpynt.

det fanns så himla gullig toa med en mamma och barn toa. 

ja vi var ju tvugna att använda dem. 

maten.

pappersmuggar.

fika.

glass glass glass.

glass och såååklart kaffe. ser man siss någonsin utan kaffe?

lite sura miner måste ju alltid finnas med såklart. haha. där ser ni lite av min mycket älskade lusekofta.

så här mysig va Carl- Johan påväg till jobbet sen.

wie. jul jul jul jul. december är världens mysigaste månad.

nu ska jag fortsätta arbeta. Bilder från min egna lilla foto dag kommer någon annan gång. Imon är happy städ dag sen är jag ledig två dagar fram. lyx.

655.

Julklapps ångest. Alltid samma sak. Men ändå lika mysigt. Snart dags för jobb.


654. julmys.


så här fin är granisen vår.

mera julpynt.

spindelnätet har numera omvandlats till snö.

mera julpynt.

våra snygga chokladkalendrar. mjau.(alle du lär vara lite avis i alla fall på spiderman)

våran lilla hörna.

mys.

snart skulle första ljuset tändas. snart*

Mozartkulor bakades.

nöt, nougat, mandelmassa doppas i choklad.

massa mysig risgrynsgröt också.

kvällsmat, gröt, gröt gröt.

mjau.

choklad blandat med apelsin och russin. de blev lite problemlösning av rester, god sådan. haha.

glögg, mozartkulor, monopol, pepparkakor, restblandningen och Första ljuset tänt. De ni*

653. söndagspromenad.

söndagspromenad.







hur gulligt är inte de här huset? jag blev kär i det redan första kvällen.



simon försöker blåsa ut rök. de var kallt och soligt.

siss hittade en gran som vi pyntat.